Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam İnternet sitesinden ‘kitle fonlaması’ sistemi başlıyor - İş-Yaşam Haberleri

        GAZETE HABERTÜRK

        Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, çok sayıda yatırımcının ufak meblağlar ile bir girişimi internet siteleri üzerinden fonlamasına imkân tanıyan yeni nesil finansman aracı ‘kitle fonlaması’ sistemini Türkiye’de hayata geçirmeye yönelik kanun çalışmasını birkaç ay içinde tamamlamayı hedeflediklerini bildirdi. Kitle fonlamasının, tek başına kayda değer bir etki yaratamayacak çok sayıda yatırımcının ufak meblağlar ile bir girişimi internet siteleri üzerinden fonlamasına imkân tanıyan yeni nesil bir finansman aracı olduğunu ifade eden Şimşek, “Yani kitle fonlaması, tek başına bir şirketi inceleyemeyecek ve yatırım süreçlerini yönetemeyecek bir yatırımcının kendisi gibi binlerce yatırımcıyla birlikte bir hayalin gerçeğe dönüşünü izlemektir” dedi.

        ‘BİRÇOK ÜLKEDE HIZLA BÜYÜYOR’

        Kitle fonlamasının başta ABD olmak üzere birçok ülkede hızla büyüdüğüne ve yatırımcıların sınır ötesi yatırım yapmalarının temel araçlarından birisi haline geldiğine dikkati çeken Şimşek, 2012 yılında 2.7 milyar dolar küresel hacmi olan kitle fonlaması yatırımlarının 3 yıl içinde yaklaşık 13 kat artarak, geçen yıl 34.4 milyar dolara yükseldiğini kaydetti. Şimşek, bu rakamın 2016 yılında küresel girişim sermayesi yatırımlarını aşmasının beklendiğini bildirdi.

        'İNTERNETİ BULUNAN HERKES, GİRİŞİMCİYE ORTAK OLABİLİR'

        Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “Girişimcinin yatırımcıya, yatırımcının girişimciye erişiminde fiziki engeller kalkacak, internet erişimi olan herkes girişimlere ortak olabilecek; girişimcileri desteklemenin manevi hazzını yaşarken başarılı olacak girişimlerden de yüksek miktarda kâr elde etme imkânına kavuşacaktır” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ