Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Liseliler model uçak tasarşayacak - İş-Yaşam Haberleri

        İGA – İstanbul Yeni Havalimanı ana sponsorluğunda düzenlenen ‘İstanbul Liseler Arası Model Uçak Yarışması’yla lise öğrencileri model uçak tasarlamak amacıyla kapsamlı bir eğitim programına katılma şansı kazanıyor. Başvurular 28 Mart’a kadar devam edecek.

        Lise öğrencilerinin havacılık sektörüne ilgisini artırmak amacıyla düzenlenen yarışma aynı zamanda bu sektöre kaliteli işgücü kazandırmayı da hedefliyor. İGA CEO’su Yusuf Akçayoğlu “Bu yarışmayla havacılık alanında hayalleri olan gençlere destek olarak, onların hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmak istiyoruz. Bu sene ilkini düzenlediğimiz yarışmamızı ilerleyen yıllarda daha da genişleterek geleneksel hale getirmeyi hedefliyoruz" dedi.

        İstanbul genelindeki tüm resmi ve özel okullarda öğrenim gören lise öğrencilerinin katılabileceği yarışma dört aşamadan oluşuyor. İlk aşamada öğrenciler, bölüm öğretmenlerinden aldıkları referans mektupları ve hazırladıkları kompozisyon ile 28 Mart tarihine kadar yarışmaya başvurabilecekler.

        İkinci aşamada ön değerlendirme ekibi başvuruları inceleyerek ilk 40 öğrenciyi belirleyecek. Sonraki aşamada ise seçilen 40 öğrenci eleme sınavına girecek. Bu sınavda başarı gösteren 20 öğrenci eğitim almaya ve yarışmaya katılmaya hak kazanacak. Seçilen 20 öğrenci, beş gruba bölünerek Nisan ve Mayıs aylarında İTÜ Ayazağa Kampüsü’nde gerçekleştirilecek eğitimlere katılacak ve model uçaklarını tasarlayacak. İnsansız hava araçları konusunda uzman İTÜ’lü öğretim üyeleri ve mühendisler tarafından verilecek teorik eğitimler, devamında grup çalışmaları ile desteklenecek. Bir model uçağın adım adım tasarlanacağı ve üretileceği bu program sonunda öğrenciler yeniden jürinin değerlendirmesine tabi olacak. 5 Haziran’da İTÜ Stadyumunda gerçekleştirilecek yarışma finalinde öğrenciler yaptıkları model uçakları jüri üyeleri önünde uçuracak. Başarı gösteren ilk üç grup belirlenerek ödülleri takdim edilecek.

        Ödüle hak kazanan tüm öğrenciler İstanbul Yeni Havalimanı proje sahasını helikopterle gezme ve bu projede staj yapma şansı elde edecekler. Ayrıca kazanan takımdaki öğrencilerin her birine Macbook Pro, ikinci takımdaki öğrencilerin her birine Macbook Air, üçüncü takımdaki öğrencilerin her birine ise Ipad hediye edilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ