Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam ‘Ar-Ge ile inovasyon hayat tarzının temeli oldu’ - İş-Yaşam Haberleri

        GAZETE HABERTÜRK

        Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Sanayi 4.0’da araştırma geliştirme (Ar-Ge) ile inovasyonun artık hayat tarzının temelini oluşturduğunu vurguladı. Işık ve beraberindeki heyet, Bosch’un Almanya Stuttgart’taki fabrikasını ve Ar- Ge merkezini ziyaret etti. Heyette Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkan Yardımcısı Orkun Hasekioğlu da yer aldı.

        ‘İNSAN MERKEZE OTURDU’

        Bosch Grubu’nun Sanayi 4.0 ile ilgili devam eden projelerini yakından inceleyen Işık, yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi aldı. Işık ve heyetine, Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young eşlik ederken, Bosch Sanayi 4.0 Dünya Başkanı Stefan Assmann da bir sunum yaptı. Bakan Işık, gezi sonrasında yaptığı konuşmada Sanayi 4.0 kavramında da diğer tüm teknolojik alanlarda da insanın artık daha da merkeze oturduğuna dikkat çekti. Işık “İnsan artık daha da merkeze oturuyor ama düşük becerili insan gücünün önemi azalıyor, çok yüksek becerili, yüksek nitelik gerektiren insan gücüne olan talep çok artıyor. Burada da dijital eğitim bizim açımızdan son derece önemli. Bu konuda Türkiye’nin altyapısını geliştirmek, yüksek nitelikli insanların da Sanayi 4.0’a adapte olması için altyapıyı Ar- Ge ve inovasyonla hazırlamak durumundayız” dedi. Türkiye’de üretimi olan global şirketlerle daha yakın çalışmak istediklerini dile getiren Işık “Sanayi 4.0 ile ilgili olarak, Türkiye’de üretimi olan global şirketlerimizle daha yakın nasıl çalışırız ve global şirketlerimizin Türkiye’yi de bu oyunun içerisine sokması noktasında ne yapabiliriz diye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

        ‘TÜRKİYE, SANAYİ 4.0’A GEÇİŞTE HIZLI DAVRANMALI’

        Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young, Türkiye’nin 4.0 teknolojisine geçişi hızla tamamlaması gerektiğini söyledi. Young, “Bosch olarak Sanayi 4.0’a geçiş sürecinde Türkiye için itici güç olmaya, bu alandaki deneyim ve uzmanlığımızı paylaşmaya hazırız” dedi. Dünyanın önde gelen hizmet ve ürün tedarikçilerinden biri olduklarını belirten Young, köklü geçmişleri ve Ar-Ge donanımlarından güç alarak, Almanya ve tüm dünyada Sanayi 4.0’da öncü bir role soyunduklarını söyledi. Dünya genelindeki 250’den fazla tesiste 100’ün üzerinde Sanayi 4.0 projesini tamamlayan Bosch Grubu, 2020 yılına kadar yüzlerce milyon Euro’luk tasarruf sağlamayı hedefliyor. Bosch, Bursa’daki fabrikalarında Sanayi 4.0 çalış-malarını başlattı.

        ‘YENİ PAKET ÇIKARDIK, TEŞVİKLER YETERLİ’

        Işık, Sanayi 4.0 kapsamında Ar-Ge teşviklerinin artırılıp artırılmayacağı sorusu üzerine, Ar-Ge Reform Paketi’ni yeni çıkardıklarını dile getirdi ve “Kamu destekleri açısından şu anda eksik yok” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ