Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam ‘Faizlerde düşüş hepimizin önünü açacak’ - İş-Yaşam Haberleri

        GAZETE HABERTÜRK

        Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, dünyada aynı anda düşük enflasyon ve durgunluk yaşandığını, bunun da Türkiye’de faizlerin belli ölçüde aşağı inmesini gerekli kıldığını belirterek, “Bizde enflasyon 8-9’larda ama görünen o ki dünyadaki bu konjonktür devam ettiği sürece enflasyona da paralel faiz düşecek” dedi. Faizlerde, enflasyona paralel düşüşü bütün bankaların muhakkak hemen kredilere yansıtacağını kaydeden Ateş, “Eğer aksine jeopolitik gerginlikler fazla olmazsa faizler de ona paralel düşecektir. Çünkü bankaların onlara ihtiyacı var, daha fazla perakende kredilere gitsin, bu kadar şube açtık, bunlara tabii iş lazım netice itibarıyla faizin düşmesi de hepimizin önünü açacak” dedi.

        ‘FAİZ ÜZERİNDE RİSK KÖPÜĞÜ VAR’

        Ateş, jeopolitik gerginlik, Türkiye’nin kuzeyinde Ukrayna-Kırım’da, güneydoğusunda Suriye ve Irak’ta olan bitenler nedeniyle faiz üzerinde “risk primi” denilen “köpük” bulunduğunu ifade ederek, “Türkiye’nin mali yapısına baktığımızda 3 önemli kriter; kamu borçlanması, bütçe açığı ve cari açık problemi olmayan nadir ülkelerden biri şu anda” ifadelerini kullandı.

        ‘BEKLENDIĞI KADAR OLUMLU AYRIŞMADIK’

        Gelişmekte olan piyasalar açısından Türkiye’nin biraz pozitif ayrıştığını kaydeden Ateş, “Ama beklendiği kadar olumlu ayrışmadı” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ