Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam TAMPF'tan normalleşmeye davet - İş-Yaşam Haberleri

        Menekşe ATASELİM/ GAZETE HABERTÜRK

        Terör olayları karşısında birlik beraberlik mesajı veren perakende sektörü sosyal içerikli bir kampanya hazırlığında. Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) yöneticilerinin geçtiğimiz hafta dile getirdiği kampanyanın detayları da yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı. Edinilen bilgiye göre, ana sloganının “Hayata sahip çık” olması planlanan çağrıyla ekonomi ve alışverişe değil, sosyal hayata yönelik bir söylem geliştirilecek. Hatta, söz konusu kampanya yalnız perakendeyle sınırlı kalmayacak. İlgili bakanlıklar, sivil toplum kuruluşları ve belediyelerin de katılımıyla Türkiye çapında bir organizasyona gidilmesi gündemde. ‘Hayata sahip çık’ sloganlı kampanyanın turizmden sanayiye tüm sektörlere yayılması konusunda görüşmeler yapılacak.

        YURTDIŞINA DA UZANACAK

        Fitili perakende sektörünün ateşleyeceği kampanyayla, 2014 yılında ALS hastalığına dikkat çekmek için başlatılan Ice Bucket Challenge (bir kova buz) benzeri bir etki yaratılması hedefleniyor. Özellikle sosyal medyada verilecek mesajlarla yurtdışında da teröre karşı kenetlenme çağrısı yapılabileceği konuşuluyor.

        13 Mart akşamı Ankara Kızılay’da, 6 gün sonra İstanbul İstiklal Caddesi’nde gerçekleşen canlı bomba saldırılarının ardından Türkiye’nin birçok kentinde sokaklar ıssızlaşmış, yeni bir saldırıdan endişe eden halkın önemli bölümü evden çıkmamayı tercih etmişti. Geçen sürede azalsa da belli ölçüde devam ettiği gözlenen bu etkinin kırılması ve hayatın devam ettirilmesine odaklanan kampanyanın 1-2 hafta içinde başlatılması planlanıyor. Ana slogana ‘şehrine sahip çık’, ‘evine sahip çık’, ‘arkadaşına sahip çık” gibi alt söylemler eklenmesi için de çalışılıyor.

        ESNAF İÇİN 5 MİLYONUN ÜZERİNDE AFİŞ BASILDI

        Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) da teröre karşı afişli mesaj veriyor. TESK Başkanı Bendevi Palandöken, “Bundan önceki olaylarda hazırladığımız ‘Hepimiz kardeşiz’ ve ‘Teröre hayır’ afişlerinin kullanımı artırıldı. Bugüne kadar 5 milyonun üzerinde afiş basıldı. Birlik beraberlik içinde hayatı devam ettirmeliyiz” dedi.

        'ANKARA ISSIZ KENT OLMAYACAK'

        Ankara’daki alışveriş merkezleri, cadde esnafı ve sivil toplum örgütü liderleriyle yapılaccak toplantıların ilki gerçekleştirildi. Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) ev sahipliğinde bir araya gelen AVM yatırımcıları ve yöneticileri, terör nedeniyle piyasalarda yaşanan durgunluğun nasıl aşılacağı konusundaki görüş ve önerilerini dile getirdi. ATO Başkanı Salih Bezci, Ankara’da meydana gelen terör saldırıları nedeniyle esnafın ve vatandaşın sıkıntılı günler geçirdiğini belirterek, “Türkiye’nin başkenti ıssız kent olmayacak. Hepimizin içi yanıyor, ciğerimiz yanıyor. Bu günleri hep birlikte aşacağız” diye konuştu.

        SOSYAL MEDYADAN MESAJ VERDİLER

        BMD Başkan Yardımcısı Sinan Öncel de İstiklal Caddesi’nden “Patlama noktasındanm gökyüzü” yazdığı bir tweet göndermişti.

        Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek,Twitter’da İstiklal Caddesi’nde yürüyüpkestane yediğini duyurmuştu.

        İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, saldırıdansonraki gün İstiklal Caddesi’ne giderek“Alışmayacağız, daha çok çalışacağız”ifadesini kullanarak tweet atmıştı.

        İHKİB ve BMD üyeleri patlamadan sonrakipazar günü İstiklal Caddesi’nde buluşarakçalışanlara moral, halka mesaj vermişti

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ