Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Design & Construct yarışmasının 10.su düzenleniyor - İş-Yaşam Haberleri

        Avrupa'da başka bir eşi olmayan yarışma, birçok üniversiteden katılan takımlar eşliğinde bir şenlik alanı gibi donatılan Boğaziçi Üniversitesi Güney Meydanı'nın eşsiz atmosferinde gerçekleştiriliyor. Yarışmanın amacı ise üniversitelerin mühendislik ve mimarlık bölümlerinde okuyan öğrencileri dostça bir ortamda bir araya getirmek, teorik olarak projelendirdikleri köprülerini sergileme ve zamana karşı diğer öğrenciler ile yarışma fırsatı sunmak, aynı zamanda İstanbul’un tarihi ve kültürel mekanlarını tanıtmak.

        Bu sene BÜYAP tarafından 10.su gerçekleştirelecek olan Uluslararası Öğrenci Çelik Köprü Yarışması Design & Construct'ın hemen öncesinde 10. yıla özel olarak düzenlenecek Boğaziçi Köprü Zirvesi ile köprü alanında uzman isimler Boğaziçi Üniversitesi'nde ağırlanacak. Köprü üzerine uzmanlaşmış yurt içi ve yurt dışından konuşmacıların katılacağı zirvede, öğrenciler ve sektördeki mühendisler köprü alanındaki saygın konuşmacıları dinleme fırsatına sahip olacak. Boğaziçi Köprü Zirvesi 12 Nisan 2016 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs, İbrahim Bodur Oditoryumu'nda gerçekleşecek.Kontenjanın 40 kişi ile sınırlı olduğu Boğaziçi Köprü Zirvesi'nin katılım ücreti ise 25TL olarak belirlendi. Organizasyona dair detaylar ise yakında açıklanacak.

        Boğaziçi Köprü Zirvesi, katılımcılara istedikleri takdirde Design & Construct gözlemcisi olabilme fırsatı da tanıyor. Bu sayede katılımcılar, 13-14-15 Nisan tarihlerinde DE&CO ile Boğaziçi Üniversitesinin Güney Meydanında yaratılan festival havasını, takımların kıyasıya yarıştığı ve birçok kültürel aktivitenin yer aldığı eşşiz atmosferi deneyimleyebilecekler.

        YARIŞMA SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK?

        İki kısımdan oluşan Design and Construct'ın ilk kısmında yarışmacılar köprülerini Güney Meydan'da kurduktan sonra köprüler mimarlık ve inşaat mühendisliği alanlarında uzman öğretim üyeleri ve sektördeki lider firmaların üst düzey yöneticilerinden oluşan jüri kurulu tarafından estetik açıdan değerlendirilir. İlk günün sonunda yapılan puanlamalarla mansiyon ödülünün sahibi belli olur.

        Gerçek rekabetin yaşandığı yarışmanın diğer kısmında ise yarışmacılar Güney Kampüs'te bulunan otoparkta köprülerini ellerinden gelen en kısa zamanda kurarlar ve yarışma gerekli yükleme testleri tamamlandıktan sonra son bulur. Bu değerlendirmeler sonucunda ortaya çıkan genel performans puanlarına göre yarışmayı ilk üç sırada tamamlayan ve estetik değerlendirmede birinci olan üniversite takımlarına para ödülü verilir.

        NE KADAR ÖDÜL DAĞITILACAK?

        Toplamda 19 bin TL para ödülünün dağıtılacağı yarışmada bu sene dağıtılacak ödüller de belirlendi. DE&CO'nun 10. yılındaki şampiyonu 10 bin TL para ödülünün sahibi olacak. İkinicini 5 bin TL, üçüncünün ise 2 bin 500 TL ödül kazanacağı yarışmada mansiyon ödülü ise bin 500TL olarak belirlendi. Ayrınıtılı bilgi almak isteyenler ise info.deco2016@gmail.com adresi aracılığıyla organizasyon ekibi ile iletişime geçebilirler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ