Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Starbucks Güney Kore'de marka mücadelesi veriyor - İş-Yaşam Haberleri

        ABD menşeli dünya kahve devi Starbucks, 700'den fazla şubesi ile Güney Kore'de de pazarın liderlerin biri. Ancak 1999 yılında Güney Kore pazarına giren Starbucks'ın Koreli firmalarla başı dertte. Bazı Koreli firmaların Starbucks'ın logosuna benzer markalar kullanması, Starbucks'ı bitmek bilmeyen bir marka özlük hakları mücadelesi içine soktu.

        Dünyaca ünlü kahve devinin ilk mücadelesini Wonjobucks ile yaşadı. Yazı fontu, dizaynı ile tıpa tıp aynı olan Wonjobucks, hukuki sürecin sonunda hem ismini, hem logosunu hem de renklerini değiştirse de, bu vesile ile çok tanınmıştı.

        Wonjobucks'dan sonra Starbuck, Star Park Ssi ile bir özlük hakları mücadelesine girdi. Starbucks'ın Star Park Ssi ile yaşadıkları dava sürecinin daha devam ederken, şimdi de bir kahve ve meyhane markası ile bozuştu. İsmi, rengi ve dizaynı ile Starbucks'a benzeyen Starpreya'nın yazı fontu ve logodaki mini resmin farklı olmasından dolayı, diğer markalara nazaran hukuki olarak eli daha kuvvetli.

        Asıl dikkatleri üzerine çeken orta düzeyli bir meyhane markası olan Sultamucks. Aksanlı bir Korece ile 'İçki doldur, yiyelim' manasına gelen Sultamucks'ın ise davayı kaybedeceğine kesin gözü ile bakılıyor.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ