Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam "1 milyon ilave istihdam sağlamayı hedefliyoruz" - İş-Yaşam Haberleri

        Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Şu anda özellikle Türkiye'de 224'ü faal 285 organize sanayi bölgemizde 1 milyon 600 bin istihdam sağlıyoruz. 2023 yılına kadar 79 tane daha sanayi bölgesi kurarak 1 milyon ilave istihdam sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

        Işık, Adana OSB'deki fabrikaların toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Samsun Makine Sanayi AŞ'nin fabrikasıyla 1 milyar 223 milyon lira bedelle yapılan 48 tesisin açılışının heyecanını ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

        Adana'nın Türkiye'nin en önemli sanayi kentlerinden biri olduğunu ifade eden Işık, "Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde 33 bin kardeşimiz istihdam ediliyor. Bunun dışında yedi tane küçük sanayi sitesinde yedi bin insanımız çalışıyor ve akşam evine ekmek götürüyor. Bütün bunlar Adana'nın sanayide ne kadar güçlü olduğunun göstergesi" dedi.

        "YATIRIMI İÇİN 75 MİLYON LİRA HARCAMA YAPMAYI HEDEFLİYORUZ"

        Sanayinin gelişmesi noktasında organize sanayi bölgelerini, endüstri bölgelerini ve sanayi sitelerini önemsediklerini dile getiren Işık, şunları kaydetti:

        "Şu anda özellikle Türkiye'de 224'ü faal 285 organize sanayi bölgemizde 1 milyon 600 bin istihdam sağlıyoruz. 2023 yılına kadar 79 tane daha sanayi bölgesi kurarak 1 milyon ilave istihdam sağlamayı hedefliyoruz. İnşallah bu yılda sadece organize sanayi bölgelerinin yatırımı için 75 milyon lira harcama yapmayı hedefliyoruz. Özellikle yeni nesil sanayi bölgelerinin kurulması içinde yoğun bir çalışma yapıyoruz."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ