Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Online akbil sistemi için kampanya başlatıldı - İş-Yaşam Haberleri

        HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

        İstanbul'da her gün milyonlarca kişi toplu ulaşım hatlarını kullanıyor. Bu kullanımlarda ödemeler 'akbil' yoluyla yapılıyor. Ancak akbil yükletmek bir sorun olarak yansıyor. Bunun sebepleri arasında, erken saatlerde açık olmayan akbil dolum noktaları, bozuk makineler kimi zaman ise para birimi (akbil dolum cihazları para üstü vermiyor, yani cihaza 100 TL'lik para verirseniz, 100 TL'lik akbil dolumu yapıyor) bile sorun olabiliyor.

        ONLİNE AKBİL SİSTEMİ İÇİN KAMPANYA

        Ancak bu durumun önüne 'online sistem' ile geçileceği görüşünde olanlar bir kampanya düzenledi. Bu kampanyaya göre İETT'den 'online işlemler' adında bir bölüm açılması talep edildi.

        Bu bölümde insan hem banka hesapları hem kredi kartlarıyla yükleme yaparken bir yandan da akbilinde ne kadar kaldığını da görebilecek. Milyonlarca kişiye böylelikle akbil bakiye görüntüleme ve ödeme kolaylığı sağlanmış olacak. Kampanya şu anda 16 bin küsür destekçiye ulaştı.

        “İstanbul'da Online Akbil Bakiye Görüntüleme ve Ödeme Kolaylığı Sağlanmasını İstiyoruz” kampanyasının tam metni;

        İstanbul'da Akbil dolumu sadece belli başlı büfeler ve makinalardan yapılabiliyor. Sabahları erken saatte çıkan vatandaş, Akbilini dolduracak büfe bulamamakta ve cihazlardan da istediği miktarda yükleme yapamamakta, hiç yok yere fazladan yükleme de yapılabiliyor.

        Bunun önüne geçebilmek için İETT’den ONLINE işlemler adında bir bölüm açmasını istiyoruz. İnsanlar buradan hem banka hesabı hem kredi kartlarıyla yükleme yapabilsin, hem de kalan bakiyesini görüntüleyebilsin.

        Bunların haricinde kayıp eşyaların kolaylıkla bulunabilmesi adına da, binilen otobüslerin tarih ve saat olarak kayıt altında tutulması da sağlanabilir.

        Bu konuyla ilgili İETT'den bir adım beklemekteyiz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ