Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Berlin'in yurtdışındaki ilk ticari temsilciliği İstanbul'da açıldı - İş-Yaşam Haberleri

        Temsilcilik, markasını Berlin'e taşımak ya da Berlin'de yatırım yapmak isteyen şirketlere hukuksal konulardan, şirket kurulumu ve finansmana, yerel makamlarla ilişkilerden iş ortağı arayışına kadar geniş bir yelpazede profesyonel danışmanlık sağlayacak.

        Türkiye-Almanya ticari ilişkileri kapsamında; Berlin ve Türkiye'de yatırım yapmak isteyen şirketlere destek vermek amacıyla Berlin'in ilk yurtdışı Ticari Temsilciliği Istanbul'da açıldı. Berlin Eyaleti Ticaret, Teknoloji ve Araştırma Bakanlığı himayesinde kurulan ofis, Tarabya'daki Alman-Türk Ticaret Odası‘nda, ekonomik ve kültürel ilişkilerde uzun yıllar tecrübe sahibi ve Alman-Türk Enerji İşbirliği’nin Enerji Sekreteri Zafer Koç yönetiminde Türk şirketlere ve girişimcilere danışmanlık verecek.

        Temsilcilik ayrıca, Berlin'e yeni potansiyel Türk yatırımcıları kazandırmak ve Berlin’de bulunan Alman şirketlerine Türk pazarını keşfetmeleri ve yeni iş bağlantıları kurmaları konularında da destek verecek. Temsilcilik girişimcilere, lokasyon ve yatırım koşulları, şirket kuruluşu ve iş ortağı arayışı, bakanlıklar ve resmi makamlar ile iletişim kurma, hukuk, muhasebe, sigorta, vergi, finansman, gayrimenkul kiralama, iş kültürü, fuar ve organizasyon katılımı ve daha birçok konuda profesyonel destek sağlayacak.

        Berlin Ticaret, Teknoloji ve Araştırma Müsteşarı Dr. Hans Reckers: “Berlin’de faaliyet gösteren 5400 Türk firma var”

        Türkiye'nin Alman ekonomisinin en önemli ticari ortakları arasında yer aldığını belirten Müsteşar Dr. Hans Reckers, 2009-2014 yılları arasında yüzde 32 büyüme kaydeden Berlin’in ihracatında Türkiye’nin payının 155 milyon Euro olduğunu belirtti.

        Dr. Reckers; "Geleneksel ve modern bir sanayi metropolü olan Berlin, Avrupa’ya açılmak için başlangıç noktası olarak çok talep görüyor. Yabancı yatırımcılar arasında da Türkiye yüzde 14‘lük pay ile ikinci sırada yer alıyor. Berlin’de faaliyet gösteren Türk firma sayısı ise 5400.

        Bu kapsamda, uzun süredir iki ülke arasında devam eden ilişkilerin bir parçası olarak, Berlin’in ilk yurtdışı Ticari Temsilciliği‘ni İstanbul‘da açmaktan mutluluk duyuyoruz. Temsilcilik, Berlin ve Türkiye arasındaki ekonomik ilişkileri güçlendirmek adına buluşma noktası olacaktır." dedi.

        Berlin Ticaret Ofisi Temsilcisi Zafer Koç, Berlin Ticari Temsilciliği aracılığıyla Türkiye’deki şirketler, dernekler, odalar ve siyasetçiler ile doğrudan iletişim kurup ilişkilerini pekiştirmek ve Berlin’in yenilikçi ve dinamik pazar yapısı ile yatırımlar için çok güçlü ve doğru bir adres olduğunu anlatmak istediklerini belirtti. Koç Berlin'in, markasını yurtdışına taşıyarak global bir oyuncu olma yolunda hedefi bulunan şirketler için çok doğru bir başlangıç noktası olduğunu, Temsilcilik‘in de şirketlere bu amaç doğrultusunda çok iyi bir çözüm ortağı olacağını da ifade etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ