Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Kanada'da dev yangın petrol tesisine doğru ilerliyor - İş-Yaşam Haberleri
        1

        Kanada'daki büyük yangın, Fort McMurray bölgesine yaklaşarak önde gelen petrol üretim tesislerini tehdit altına alırken, binlerce çalışanın bölgeden çıkarılmasına yol açtı.

        2

        Alevler, Kanada'nın günlük petrol üretimini 1 milyon varil azaltan tesis kapatmalarının süresinin uzamasına neden oldu.

        3

        Yangın nedeniyle duran günde 1 milyon varillik üretim,Kanada'nın toplam petrol üretiminin dörtte birini oluşturuyor.

        4

        Duran üretim küresel petrol fiyatlarının yükselmesine neden olan faktörler arasında yer alıyor.

        5

        Yangın, yayılmasının önüne geçmek için ağaçlar ve bitkilerin kaldırıldığı kritik bir noktayı da aşarak Pazartesi günü Fort McMurray'in petrol sahasında işçilerin kaldığı bölgeye uzandı.

        6

        Kuzeyinde ormanlık alanın bol olduğu bölgeden yaklaşık 8,000 işçi tahliye edildi.

        7

        Yapılan bir araştırmaya göre yangın nedeniyle azalan petrol üretiminin ekonomiye günlük maliyeti 70 milyon Kanada dolarını aşıyor.

        8

        Yapılan bir araştırmaya göre yangın nedeniyle azalan petrol üretiminin ekonomiye günlük maliyeti 70 milyon Kanada dolarını aşıyor. Hatta yangın uzaydan çekilen fotoğraflarda bile rahatça görülüyor.

        9

        Yangının Pazartesi günü itibariyle yayıldığı 285,000 hektarlık alan dün 355,000 hektara yükseldi. Yangın dün Fort McMurray'in 35 kilometre kuzeyinde bulunan ve petrol işçilerinin kaldığı 655 odalı bir pansiyonun yanmasına neden oldu ve diğer yapıları da tehdit etti.

        10

        Yüksek sıcaklık ve rüzgar itfaiyenin işini daha da zorlaştırırken, yetkililer yangının doğuya ilerleyerek kum petrolü sahası tesislerine doğru yol almasının beklendiğini söylüyor.

        11

        Yüksek sıcaklık ve rüzgar itfaiyenin işini daha da zorlaştırırken, yetkililer yangının doğuya ilerleyerek kum petrolü sahası tesislerine doğru yol almasının beklendiğini söylüyor.

        12

        Morrison, "Bitki örtüsünün temizlenmesi, bölgede yüksek miktarda çakıl taşı olması ve sektörün işin ehli itfaiyeye sahip olmasından dolayı tesislere bir şey olmayacağından eminiz" dedi.