Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam İTA Okulları lise için harekete geçti - İş-Yaşam Haberleri

        HABERTURK.COM / RÖPORTAJ

        Eğitim-öğretime anaokul, ilkokul ve ortaokulla 2014-2015 akademik yılında başlayan İTA Okulları, lise eğitimi için de çalışmalarına hız verdi.

        İTA Okulları Temsilcisi Francesco Boari, eğitim alanında kökleri uzun yıllara dayanan bir mirasla, modern hayatın gerektirdiği yenilikçi yaklaşımları aynı çatı altında birleştiren bir eğitim kurumu olduklarını belirterek, "Şu anda anaokul, ilkokul ve ortaokul olarak hizmet veriyoruz. Lise için de çalışmalarımız sürüyor. Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşmelerimiz ve lisemiz için yine şehir merkezinde bina arayşımız devam ediyor. Okullarımızda verdiğimiz eğitimle sahip olunabilen CELI sertifikası sayesinde öğrencilerimiz İtalya'da sınavsız üniversite imkanına sahip oluyorlar. Yani bizim çizdiğimiz yol, Türkiye'deki anaokuldan İtalya'daki üniversiteye sınavsız uzanan bir yol " dedi.

        REKLAM

        Boari, İTA Okulları'nın temel vizyonunun kendine güvenen, bilgiye nasıl ulaşacağını bilen, yaratıcı, çözüm odaklı, farklılıklara ve insan haklarına saygılı dünya vatandaşları yetiştirmek olduğunun altını çizerek sözlerine şöyle devam etti: "İTA Okulları olarak, kendini çekinmeden ifade edebilen, yerel değerlere bağlı olduğu kadar farklı kültür ve deneyimlere açık, bilimsel çalışmalar yapabilecek, birden fazla yabancı dile hakim bireylerin yetişmesine rehberlik ediyoruz. Bu vizyon doğrultusunda öğrencilerimizin kendini sınavlarla değil, sahip oldukları yeteneklerle, düşünceleri ve birikimleri ile ifade eden bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak için yola çıktık."

        HAFTADA 10 SAAT İTALYANCA, 8 SAAT İNGİLİZCE

        İtalyanca ve İngilizce dillerini iyi derecede konuşan, okuyan ve yazabilen öğrenciler yetiştiklerini kaydeden Boari, İTA Okulları'nda haftada 10 saat İtalyanca, 8 saat de İngilizce eğitimi verdiklerini ifade etti.

        Boari, yaratıcılığa, sanata ve çocuğun bireysel gelişimine önem veren bir eğitim anlayışına sahip olduklarını söyleyerek "Bale, eskrim ve drama gibi kulüplerimiz çocuklarımızın gelişimine önemli katkı sağlıyor. Türk kültürü ile yetişen aynı zamanda İtalyan kültürünü de tanıyan öğrencilerimizin ailelerine de ücretsiz İtalyanca eğitimi veriyoruz" dedi.

        "HAYATA BAKIŞI OLUMLU, MUTLU BİREYLER YETİŞTİRİYORUZ"

        "Misyonumuz, kendine güvenen, merak eden, araştıran, sorgulayan, sorumluluk alabilen, çözüm odaklı, insan haklarına ve farklılıklara saygılı, mutlu bireyler yetişmesine rehberlik etmektir" diyen Boari, İTA Okulları'nın öne çıkan özelliklerini şöyle sıraladı:

        REKLAM

        * Uluslararası kalite standartlarında eğitim-öğretim

        * Heyecan verici, dinamik ve gerçek hayatla bağlantılı öğrenme ortamı

        * İtalyanca ve İngilizce dillerini iyi derecede konuşan, okuyan ve yazabilen öğrenciler

        * Uluslararası gelişme ve ihtiyaçlar doğrultusunda yenilenip geliştirilen ders programları ve içerikleri

        * Çocuğun gelişiminde ailenin önemini ve değerini benimseyerek yürütülen okul-aile işbirliği

        * Merak eden, araştıran, sorgulayan, öğrenme sürecinden keyif alan, kendine güvenen, çözüm odaklı, hayata bakışıolumlu, mutlu bireyler yetiştirmek

        * Çocukların severek geldiği ve keyifli zaman geçirdiği; gelişimsel, bireysel, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına yanıt verdiği bir eğitim ortamı

        * Uluslararası etkileşime açık, özgün ve özgür düşünen dünya vatandaşları yetiştiren, İstanbul’un merkezinde bir dünya okulu.

        REKLAM

        "ÇOCUK OYNAYARAK ÖĞRENİR"

        Boari, oyunun çocuğun eğitimi ve gelişimi üzerindeki olumlu etkilerinin farkında olduklarını vurgulayarak, "Birçok araştırma yaratıcı oyun ile dil, fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişim arasındaki güçlü bağlantıyı vurgulamakta. Oyun, çocukluk sürecinin en sağlıklı ve önemli bölümüdür. Oyun, çocuğun yaşayarak öğrenmesine fırsat sunar. Oyun üzerine kurulan etkinlikler çocuğa sadece bilgi vermemizi sağlamamakta, aynı zamanda çocuğun yaratıcılık, soyut düşünebilme, problem çözme, işbirliği, paylaşma, sıra bekleme gibi günlük hayatını ve sosyal ilişkilerini şekillendirecek becerileri yaşayarak geliştirmesini sağlamaktadır. Bütün bu araştırmalar doğrultusunda, İTA Okulları sadece okul öncesi çağda değil çocukluk döneminin her aşamasında 'Çocuk Oynayarak Öğrenir' ilkesi üzerine eğitim sistemini geliştirmektedir. Yani öğrencinin aktif, öğretmenin rehber olduğu bir ortam oluşturulmaktadır. Etkinliklerin neredeyse tamamı, çocuğun edindiği bilgiyi gerçek hayatla bağdaştırmana ve deneyimlemesine fırsat sunan oyunlar şeklinde planlanmaktadır" diye konuştu.

        REKLAM

        "HER ZAMAN BUTİK BİR OKUL OLACAĞIZ"

        İTA Okulları'nın büyüme stratejisiyle ilgili olarak Boari şunları söyledi: "Biz 'butik' olarak yola çıktık ve öyle devam edeceğiz. Şube açmayı düşünüyoruz ancak stratejimiz niş bir strateji. Franchising veren bir kurum hiç olmayacağız. Uzun vadeli yaklaşıyoruz. Kaç tane okul olacak, nerede açacağız bunu düşünmüyoruz. Bizim için önemli olan eğitim. Şube adetleri bizim hedeflerimiz içinde değiller.”

        Boari, Şişli Kampüsü'nü öğrencilere açık bir sanat müzesi haline getirdiklerini kaydederek, "Fikret Mualla, Nuriye İyem, Zonara ve diğer bir çok sanatçının önemli eserlerini kampüsümüzde sergiliyoruz. Ayrıca fen laboratuvarı ve kütüphanemizin arasındaki duvar 5 metrelik bir akvaryum var. Öğrencilerimiz dersten çıkar çıkmaz akvaryuma koşuyor. Balıkların her birine isim vermişler. Kütüphanede ve labaratuvarda bu sayede çok keyifli zaman geçiriyorlar" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ