Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam S&P'den Koç Holding açıklaması! - İş-Yaşam Haberleri

        Uluslararası kredi derecelendirme şirketi Standard & Poor's (S&P), Koç Holding'in uzun vadeli kurumsal kredi notunu BBB-'den BBB'ye, kısa vadeli kurumsal kredi notunu A-3'den A-2'ye yükseltirken, görünümünü ise durağan olarak belirledi.

        Yapılan açıklamada Koç Holding'in başarılı yönetim yapısı, geçmiş çeyreklerde açıkladığı güçlü bilançoları, sağlam nakit pozisyonu ve istikrarlı finansal yapısına dikkat çekildi.

        Not artışına gerekçe olarak, Türkiye'nin faaliyet ortamındaki iyileşmenin yanı sıra, Koç Holding'in güçlü ve sürdürülebilir finansal yapısına dikkat çekilirken, geçmiş çeyreklerde açıkladığı başarılı bilançoları, sağlam nakit pozisyonu, etkin risk yönetimi, belirsizliklere karşı dirençli yapısı ve başarılı yönetim anlayışının not artırım kararını desteklediğine vurgu yapıldı.

        Koç Holding'in uyguladığı politikalar ve kullandığı araçlar vasıtasıyla Koç Topluluğu için yarattığı değere de dikkat çeken S&P, bunun en iyi kanıtının Topluluk Şirketleri'nin sahip oldukları güçlü büyüme perspektifi ve faaliyet gösterdikleri sektörlerdeki lider konumları olduğunu vurguladı.

        Koç Holding CEO'su Levent Çakıroğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Dünyada zorlu koşulların hâkim olduğu bir ortamda 2015 yılında güçlü bir performans sergiledik. 2016'nın ilk çeyreğinde de yatırım ve ihracat odaklı stratejimiz ile büyümeyi sürdürdük. Bu sevindirici haber ile S&P bünyesinde ülkemizin en yüksek uzun vadeli ve kısa vadeli kurumsal kredi notuna sahip şirket olmanın gururunu yaşıyoruz" dedi ve ekledi:

        "Son 4 yılda 26 milyar lirayı aşan yatırım ile Türkiye ekonomisinde büyümenin yapı taşlarından biri Topluluğumuz oldu. Ülkemiz için var gücümüzle çalışırken, global hedeflerimize kararlılıkla yürüyoruz. Mart ayında başarılı bir Eurobond ihracı gerçekleştirdik. Aynı ay içinde uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları S&P ve Moody's ‘yatırım yapılabilir' statümüzü korurken, S&P kredi görünümümüzü pozitife çevirmişti. Bugün ise hem uzun vadeli hem de kısa vadeli kurumsal kredi notumuzun artış haberini gururla aldık. Jeopolitik risklerin hakim olduğu zorlu bir dönemde gelen bu not artışının; kurumsal yapımız, stratejik bakış açımız, rekabetçi iş modellerimiz ve etkin risk yönetim politikalarımızın bir getirisi olduğuna inanıyorum."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ