Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Brexit Rusya'yı yaptırımlar kadar etkilemeyecek - İş-Yaşam Haberleri

        Birleşik Krallık'taki referandumdan çıkan Avrupa Birliği'nden ayrılma (Brexit) kararının, halihazırda krizin devam ettiği Rus ekonomisine etkisinin sınırlı olması bekleniyor. Petrol fiyatlarında oluşabilecek aşağı yönlü seyir ise yetkilileri endişelendiriyor.

        Birleşik Krallık’ta yapılan referandumun ardından, cuma günü Rus rublesi dolar karşısında ilk tepki olarak yüzde 5,5’e yakın gerilemesinin ardından bir miktar toparlandı. Dolar/ruble paritesi haftayı 65,1 seviyelerinden tamamladı.

        Rusya'nın en büyük ihracat kalemi olan petrolün varil fiyatı ise yüzde 6,6’a yakın değer kaybederken, daha sonra 48 dolar bandında dengelendi. Rus borsası da yüzde 5,7'ye varan düşüşlerin ardından gelen tepki alımlarıyla kayıplarının bir kısmını geri aldı ve yüzde 3 azalışla kapandı.

        Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, Brexit kararının, Rus ekonomisine etkisinin sınırlı olacağını belirterek, ancak bu gelişme nedeniyle petrol fiyatlarında yaşanan düşüşün rublenin değer kaybının sürmesine yol açabileceği uyarısında bulundu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ