Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam ABD'de işsizlik maaşı başvuruları açıklandı - İş-Yaşam Haberleri

        ABD'de işsizlik maaş başvurusunda bulunanların sayısı 9 Temmuz'da sona eren haftada 254,000 ile beklentilerin üzerinde açıklandı.Reuters anketine katılan uzmanlar işsizlik maaş başvurularının 265,000 olmasını bekliyorlardı. Önceki hafta için 254,000 olarak açıklanan işsizlik maaşbaşvurusu sayısı revize edilmedi.

        Daha az dalgalanma gösterdiği için daha iyi bir gösterge olarak kabul edilen dört haftalık ortalama işsizlik başvuruları ise 5,750 düşerek 259,000 oldu.

        ENFLASYON BEKLENTİYİ AŞTI

        ABD'de üretici fiyatları endeksi (ÜFE) Haziran'da bir önceki aya kıyasla yüzde 0.5 ile beklentilerin üzerinde artış gösterdi. Çekirdek fiyatlar yüzde 0.4 ile yine beklentilerin üzerinde yükseldi.

        Reuters anketine katılan uzmanlar üretici fiyatlarının yüzde 0.3, çekirdek ÜFE'nin de yüzde 0.1 artmasını bekliyorlardı. Üretici fiyatları yıllık bazda ise yüzde 0.1 düşereceğibeklentilerine karşın yüzde 0.3 yükseldi. Çekirdek ÜFE'deki yükseliş bir önceki yıla göre yüzde 1.3 olarak açıklanarak yüzde

        1'lik beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

        Daha önce Mayıs ayı için yüzde 0.4 olarak açıklanan üretici fiyatlarındaki artış ve yüzde 0.3 olarak açıklanan çekirdek fiyatlardaki yükseliş ise revize edilmedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ