Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam 'Birlik olmak ve artçıları atlatmak için yatırıma hız vereceğiz' - İş-Yaşam Haberleri

        GAZETE HABERTÜRK

        Darbe girişimi iş dünyası temsilcilerinin geleceğe dönük beklentilerinde ve yatırım planlarında herhangi bir değişikliğe yol açmadı. Darbe girişiminin ekonomiyi olumsuz etkilemesini beklemediklerini ifade eden işadamları, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) aldığı önlemlerden memnuniyetini de dile getirdi. Bugün, 81 ildeki oda ve borsa başkanları aynı anda bildiri okuyacak. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) yapılan açıklamaya göre, oda ve borsalar, darbe girişimine tepki göstermek ve iş dünyasının düşüncelerini paylaşmak üzere bugün eşzamanlı ortak bildiri yayımlayacak. 81 ilde, 160 ilçe ve 365 oda ve borsa başkanı, saat 11.00’de aynı anda bildiri okuyacak. Bildiri, Ankara’da TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından okunacak.

        SABANCI HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI GÜLER SABANCI:

        ‘GELECEĞE SAĞLIKLI YÜRÜMEK HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜYLE OLUR’

        Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, darbe girişimine ilişkin açıklamasında, “geleceğe sağlıklı yürümenin” ancak, barışçıl davranmak ve hukukun üstünlüğü ile mümkün olacağını vurguladı. Yazılı bir açıklama yapan Sabancı, “Ülkemiz, halkımızın iradesi sayesinde bir uçurumun eşiğinden dönmüş; kazanan demokrasi olmuştur” dedi ve ekledi: “Bugünden itibaren ülkemiz için yapacağımız en iyi şey, barış ve kardeşliğin kazanacağına olan inancımızla, çalışmaya devam etmek ve üretmektir. Geleceğe sağlıkla yürümemiz ancak toplumun tüm kesimlerinin barışçıl dayanışması ve hukukun üstünlüğü ile mümkün olacaktır.”

        ‘NORMALLEŞMEK İÇİN HER ZAMANKİNDEN ÇOK SAĞDUYU GEREK’

        Koç Holding, darbe girişimiyle ilgili olarak, halkın, devletin ve kolluk kuvvetlerinin demokrasiye olan inancının galip geldiğini açıkladı. Koç Holding’in resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, şunlar kaydedildi: “Cumhuriyetimizin en temel yapı taşı demokrasidir ve demokratik hukuk devleti çatısı altında bir arada yaşamak milletimizin geleceğinin en önemli garantisidir. Bu olağanüstü sürecin hızla normale dönmesi için her zamankinden fazla sağduyu, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Devletimiz ve halkımızla omuz omuza bu günleri de aşacağımıza inancımız tamdır.”

        AKFEN HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI HAMDİ AKIN:

        TÜM SEKTÖRLERDE YATIRIMLAR ARTACAK

        “Türkiye bu dönemlerden daha önce birkaç tane geçirdi. Bu gibi dönemlerin geçiçi olduğunu kavrayabilmek çok önem arz ediyor. Bu millet demokrasi ve istikrarı çok önemsiyor. Ben önümüzdeki dönemde Türkiye’ye yatırımların artacağını öngörüyorum. Üstelik sadece enerji değil diğer sektörlerde de yatırımların artacağını düşünüyorum. Yatırımcıların bu gibi dönemlerde yatırımlarını araştırması gerekiyor. Yatırımcı Türkiye’den çekilmesi halinde kaybeder. Bugüne dek Türkiye’ye yatırım yapan kazandı.”

        YILDIZ HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI MURAT ÜLKER:

        ÖNCELİĞİMİZ KAZANÇ VE İSTİHDAM YARATMAK

        Yıldız Holding, internet sitesinde yer verdiği açıklama ile darbe girişimini kınadı. Açıklamada “Türkiye Cumhuriyeti’nin anayasal ve hukuk düzenine karşı yapılan hain darbe girişimini şiddetle tel’in ediyor ve bu paralel kalkışmayı hezimete uğratan başta Cumhurbaşkanı’mız, TBMM üyelerimiz, Başbakan’ımız, güvenlik kuvvetlerimiz ve canları pahasına demokrasinin yanında yer alan milletimize şükranlarımızı sunuyoruz” denildi. Yatırımlara devam edileceği kaydedilen açıklamada önceliğin kazanç ve istihdam yaratmak olacağı vurgulandı.

        KADOOĞLU HOLDİNG BAŞKANI TARKAN KADOOĞLU:

        İNANÇLA YATIRIMLARA DEVAM EDECEĞİZ

        “Darbe girişimi sonrası demokrasinin güçlendiğini ve ülkenin tek vücut olduğunu gösterdik. Ayrıca, darbenin püskürtülerek tüm dünyaya Türkiye’nin ne kadar güçlü olduğu da gösterilmiş oldu. İş dünyası olarak, azimle ve hızlı bir şekilde ülkenin geleceğine duyduğumuz sarsılmaz inançla yatırıma devam etmeliyiz ve devam edeceğiz. Bütün üyelerimizin bu yöndeki pozitif yaklaşımını görmekten mutluyuz.”

        LİMAK HOLDİNG BAŞKANI NİHAT ÖZDEMİR:

        DÜN BİLE YATIRIM ÇALIŞMALARI SÜRDÜ

        “Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek ve Nurettin Canikli’nin pazardan beri yaptığı konuşmalar ile ekonomideki önemli kurumların aldığı tedbirler işadamlarını çok rahatlattı. Hepimizin endişe ile beklediği ‘Acaba ne olur?’ sorusunun cevabı verildi. Ekonomiden hiçbir zaman tereddüt etmedik. İnanın, dün bile yatırımlarla ilgili çalışmalarımız devam etti. Hiç durmadık.”

        KİBAR HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI ALİ KİBAR:

        ŞOK YAŞADIK AMA BÜYÜK DALGA OLMADI

        “Yaşananların şaşkınlığı içerisindeyiz. Sürecin bir an önce normale dönmesi için elden gelen ne varsa yapılması gerek. Biz işlerimize devam etmeye çalışıyoruz. Olan biteni anlamaya çalışıyoruz. Ekonomik olarak dengelerimiz çok iyiye gidiyordu ve büyük dalgalanmalar olmadı. Hafta sonu bir şok yaşadık. İnşallah bir an evvel şokun artçıları olmadan atlatırız.”

        KUZU GRUP YÖNETİM KURULU ÜYESİ ÖZEN KUZU:

        GÜN, BİRLİK VE ÜLKEYE SAHİP ÇIKMA GÜNÜ

        “Türk demokrasisi çok büyük bir darbe tehlikesi ile karşılaştı. Bu hain kalkışma siyasi liderler ve halkımızın sağlam duruşu ve demokrasiye inancıyla sonuçsuz bırakıldı. Türk halkının, bu darbe girişimine tek yürek olarak cevap vermesi, meydanlara çıkarak demokrasisine sahip çıkması beni gururlandırdı. Biz halk olarak bu çetelere karşı birlikte oldukça bu ülkeye kimse zarar veremez. Gün artık dayanışma günüdür.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ