Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam İş dünyasından ortak mesaj: 'Güçlenerek çıkacağız' - İş-Yaşam Haberleri

        CİNER GRUBU:

        ‘ŞER GİRİŞİMİ DEMOKRATİK DİRENİŞLE PÜSKÜRTÜLDÜ’

        Ciner Grubu, 15 Temmuz günü gerçekleştirilen darbe girişimini kınayarak, “15 Temmuz 2016 günü Türkiye Cumhuriyeti’miz ve demokrasimiz tarihinde görmediği bir hain darbe saldırısına uğramış, Cumhuriyet’in ve milli iradenin kutsal mekânı Millet Meclisi’miz Cumhuriyet’e ve millete ait uçaklarla bombalanmış, devletin ve milletin birliğinin sembolü Cumhurbaşkanlığı makamı ve Sayın Cumhurbaşkanı’mızın şahsı ve ailesi hain suikast girişimine maruz kalmıştır. Aynı şekilde milletimizin canına kastedilerek tanklarla toplu cinayetler icra edilmiştir” dedi. “Devlete ait kurumlar içine sızmış darbe heveslisi terörist unsurlarca gerçekleştirilen bu menfur ihanet girişiminin, başta Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan’ımız Binali Yıldırım’ın kararlı ve dirayetli liderliğinde aziz milletimizin dünya demokrasi tarihine geçecek demokratik direnişi ile püskürtülmüş olması bu şer girişiminin hayırlı bir neticesi olarak tecelli etmiştir” diye devam edilen açıklamada, darbeye karşı milletin onurlu ve demokratik direnişinde yer alan tüm resmi-sivil kurum-kuruluşlar ve mensupları ile milletin her türlü övgüyü ve takdiri hak ettiği kaydedildi. Açıklamaya şöyle devam edildi: “Bizler Ciner Grubu olarak gerek medya kuruluşlarımızla ve gerekse diğer kuruluşlarımız ve mensuplarımız ile birlikte bu sürecin başından itibaren kararlılıkla gösterdiğimiz gibi bundan sonra da Cumhuriyet’imizin, milli iradenin, demokrasimizin ve hukukun üstünlüğünün yanında yer almaya devam edeceğimizi milletimize beyan ediyor ve milletimizin demokrasi zaferini kutluyoruz.”

        DOĞUŞ GRUBU:

        ‘YAKIN TARİHİN EN HAİN İHANETLERİNDEN BİRİNE UĞRADIK’

        Doğuş Grubu, darbe girişimine ilişkin açıklama yaparak, “Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük bir devlet olarak yarınlara inançlı bir şekilde yürümesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Açıklamada, Türkiye’nin yakın tarihinin en hain ihanetlerinden birine uğradığı belirtilerek, ülkenin yıkılmaz devlet geleneği, tek yürek olan siyasi otoritesi, cesur güvenlik görevlileri, gerçeklerin peşindeki habercileri ve halkın sağduyusuyla bu girişimin başarıya ulaşmasının engellendiği bildirildi. Açıklamada, “Bu dönemi, Türkiye Cumhuriyeti’ne ve demokrasimize her zamankinden daha fazla sahip çıkarak, yan yana durarak aşacağımıza inancımız tamdır” denildi.

        BOYNER GRUP YÖNETİM KURULU BAŞKANI CEM BOYNER:

        ‘HALKIN DİRENCİ DEMOKRASİ ADINA BÜYÜK BİR KAZANIM’

        Boyner Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, darbe girişimine halkın, devletin ve sivil kurumların gösterdiği direncin, ülkenin demokrasiye, iç huzura ve hukuk devletine sahip çıkması adına büyük bir kazanım olduğunu aktararak “Bugünlerin akıl ve sağduyu ile aşılması, barış ve huzur dolu günler getirecektir. Biz, yatırımlarımıza ve çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

        KALE GRUBU BAŞKANI ZEYNEP BODUR OKYAY:

        TARİFSİZ ACILARA YOL AÇAN DARBE DÖNEMİ KAPANDI

        “Kalkışma milletin dik duruşu, hükümetin dirayeti, güvenlik birimlerinin gayreti ve kurumların desteğiyle savuşturuldu. İnancımız odur ki; tarifsiz acılara yol açan darbeler dönemi bir daha açılmamak üzere kapandı. Demokrasiye inanan ve insanı merkeze koyan anlayışın temsilcisi grup olarak cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkan yüce milletin ve devletin yanındayız.”

        ECZACIBAŞI TOPLULUĞU:

        BU BADİREDEN DAHA GÜÇLÜ ŞEKİLDE ÇIKILACAK

        “Demokrasinin ilke ve kurumlarına yönelik kanun dışı her türlü girişimi kınıyoruz. Anayasal düzene ve demokrasiye karşı girişilen müdahalede gösterilen ortak irade, birlik ve bütünlüğün en büyük güvencesidir. Sağduyu, birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilerek bu badireden daha da güçlü şekilde çıkılacak.”

        GYODER BAŞKANI AZİZ TORUN:

        DEMOKRASİYE MÜDAHALE KABUL EDİLEMEZ

        “Halkın egemenliği dışında, demokratik düzene yapılan ve yapılacak olan hiçbir müdahale kabul edilemez. Ülkemizde refah ve huzurun kalıcı olması hepimizin ortak temennisidir. Bu sebeple, vazgeçilmez değerimiz olan demokrasimizi korumak adına gösterilen çabayı takdirle karşılamaktayız. Benzer girişimlerin bir daha asla yaşanmamasını diliyoruz.”

        KONUTDER BAŞKANI ÖMER FARUK ÇELIK:

        ANCAK DARBE KELİMESİ KALKMIŞ EKONOMİ BÜYÜR

        “Gündeminden darbe kelimesinin kalktığı bir ülkenin ekonomisinin büyüyeceğine ve daha iyi günlerin bizi beklediğine inancımız tamdır. Milletin Meclisi’ne bomba atan, kendi vatandaşına kurşun sıkan bu darbe girişimini lanetliyoruz. Darbeye karşı gösterilen güçlü birlik ve irade, topyekûn tüm milletimizi içine almalı ve kutuplaşmaları, ayrımcılıkları da bertaraf etmelidir.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ