Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Nef İcra Kurulu Başkanı: Kurtuluş Savaşı vermemiz gerek - İş-Yaşam Haberleri

        Yavuz BARLAS/GAZETE HABERTÜRK

        Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından iş dünyasının bakış açısında da çok şey değişmeye başladı. Vatandaşların demokrasiye sahip çıkmak için canı pahasına sokaklara dökülmesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın milli birlik vurgusu düne kadar ayağı frende olan pek çok işadamının da yeniden dört kolla işine sarılmasını beraberinde getirdi. Aslında bu durumu önceki gün bir araya geldiğimiz Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur’un şu sözleri çok iyi özetliyor: “Hükümetimiz ve halkımız ülke için üzerine düşeni yaptı. Şimdi sıra özel sektörde. Ülke kalkınması için bir ekonomik Kurtuluş Savaşı vermemiz gerek. Bunun için şirket kârlarını değil, toplumsal faydayı önceliğe almamız lazım. Şirketler bu cesaretin ve birliğin yarısını gösterebilse muazzam bir güç elde edilir. Bu aşamada dedik ki sadece devletten teşvik paketleri vs. beklemeyelim. Biz de bir şeyler yapalım.”

        GELECEĞİNİ GÖRDÜĞÜ İŞLERE 3 MİLYON TL BAĞIŞ

        Erden Timur, ekonomik kalkınma için Nef olarak yapacaklarını 4 ana başlıkta topladı:

        1-14 Temmuz’a kadar bu yıl Türkiye’de bir proje daha yapalım mı diye kararsızken, 15 Temmuz sonrası kararlılıkla 3 yeni projeye başlama kararı aldık. 1.5 milyar TL yatırım tutarında 3 yeni inşaata başlayacağız.

        2-Kâr amacı gütmeden hibe ettiğimiz 3 milyon TL’yle Nef Vakfı bünyesinde “Ekonomik Büyüme Fonu’nu hayata geçiriyoruz. Bu bütçeyi 6 yıl içinde 23 milyon TL’ye çıkarmayı hedefledik. Bu fon geleceğine inandığımız işlere ortalama 100 bin TL ile 500 bin TL arasında bağış yapacak. Tek istediğimiz işini bu kaynakla büyüten tekrar bu tutarı ileride vakfa geri döndürsün ki yeni işlere kaynak yaratabilelim.

        3-En az 6 ay hiç eleman çıkarmayacağız. Ekonomi kötüye de gitse, ne olursa olsun istihdamı asla azaltmayacağız. Aksine bu yıl 3 yeni projemizde 3.500 yeni kişiyi daha istihdam edeceğiz.

        4-Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sunacak sivil toplum kuruluşları için de Ekonomik Büyüme Fonu’ndan ayrı olarak 5 milyon TL’lik kaynak ayırdık.

        "HERKES EVİNİ KORUR"

        Nef, 15 Temmuz’da yaşananların dünya kamuoyuna doğru yansıtılması için önceki gün New York Times ve USA Today’e birer ilan verdi. “Herkes evini korur” başlıklı ilanda Nef’in mesajı şu oldu: “Darbecilere karşı halk olarak dur dedik ve milletçe darbe girişimini durdurmayı başararak dünya tarihinde ender yaşanan bir demokrasi zaferine imza attık.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ