Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler DeFacto yurtdışı mağaza sayısını 103’e çıkaracak - İş-Yaşam Haberleri

        DeFacto, yıl sonuna kadar Irak, Mısır, Fas ve Suudi Arabistan başta olmak üzere, Belarus, Arnavutluk, Gürcistan ve Kazakistan’da 25 yeni mağaza açarak, yurtdışı mağaza sayısını 103’e, toplam mağaza sayısını ise 400’ün üzerine çıkarmayı planlıyor.

        Türkiye hazır giyim ve moda sektörünün lider markalarından olan DeFacto, yurt dışında mağazalaşma çalışmalarına hız verdi. 2016 yılında Doğu Avrupa, Afrika, Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetler pazarlarına odaklanan şirket, yıl sonuna kadar toplam 25 mağaza daha açarak, 78 olan yurtdışı mağaza sayısını 103’e çıkarmayı hedefliyor.

        Şu andaki büyüme grafiğini aynı performans ile sürdürdükleri takdirde, gelecek 5 yıl içinde yaklaşık 4 kat büyüme sağlamayı hedeflediklerini ve yurt dışında genişleme stratejilerini özellikle CIS ve MENA bölgelerine göre planladıklarını söyleyen DeFacto Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İhsan Ateş, Afrika’nın Sahra Altı denilen bölgesini de odaklarına aldıklarını açıkladı. Yakın dönem büyüme hedeflerini değerlendiren İhsan Ateş, “Yılsonuna kadar Irak, Mısır, Fas ve Suudi Arabistan başta olmak üzere Belarus, Arnavutluk, Gürcistan ve Kazakistan ülkelerinde 25 mağaza daha açarak yurt dışında mağaza sayımızı 103’e çıkarmak istiyoruz. Esas olarak büyüme stratejimizi de her yıl yurt dışında 100 mağaza açmak olarak kurguluyoruz. Yeni yatırımlarımızla dünya çapında gerçek bir moda markası olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz” diye konuştu.

        TOPLAM MAĞAZA SAYISI 400'ÜN ÜZERİNDE

        Türkiye genelinde 308, yurt dışında ise 78 mağazaları bulunduğunu aktaran İhsan Ateş, “2016’nın daha ilk yarısında tüm ekonomik zorluklara rağmen yüzde 32 büyüme sağladık. Yılsonuna kadar toplam 206 milyon TL yatırım yaparak, yurt içinde ve yurtdışında mağaza sayısını 400’ün üzerine çıkaracağız ve 10 binin üzerinde kişiye istihdam sağlayacağız” dedi.

        Tüm planlarını sürdürülebilir büyüme üzerine yapan ve 2025 yılına kadar yeni pazarlara açılmayı sürdürerek 50 ülkede 1200’ün üzerinde mağazaya ulaşmayı planlayan DeFacto, gelirlerini 7 kat daha artırarak cirosunu 11 milyar liraya çıkarmayı hedefliyor.

        Ateş: 100 ülkede online mağazayla hizmet vereceğiz

        2025 yılına kadar fiziksel mağazalarının yanı sıra e-ticaret sitesiyle de 100’den fazla ülkede online olarak faaliyet göstermeyi planladıklarını söyleyen İhsan Ateş, e-ticaretin önümüzdeki dönemde daha da önem kazanacağının altını çizdi: “E-ticareti DeFacto’nun öncelikli yatırım alanlarından biri olarak konumluyoruz. 2016 yıl sonuna kadar e-ticaret gelirlerimizi 2 katına çıkarmayı hedefliyoruz. 2015 yılında aliexpress.com ve e-bay platformu üzerinden satış yapmaya başladık. Kısa bir süre önce de amazon.com’da ürünlerimiz satışa çıktı. Amazon ile öncelikle ABD, Meksika ve Kanada olmak üzere Kuzey Amerika pazarına ulaşmayı, bir sonraki adım olarak da Amazon‘un Avrupa’daki etkinliğini kullanmayı planlıyoruz. 2025’e kadar toplam ciroda e-ticaretin payını yüzde 10’a ulaştıracağız. Faaliyet gösterdiğimiz ülkelerde piyasanın gerekliliklerine göre e-ticaret yatırımları yapmaya da başlayacağız.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ