Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam "Bu konuyu gündeme getirenler halt etmişler" - İş-Yaşam Haberleri

        Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında basın açıklaması yapan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, toplantı gündemindeki konulara açıklık getiriyor. Basın toplantısının soru-cevap bölümünde Türk fındığının kanserojen madde içerdiği yönünde İtalya'dan yapılan haberleri de değerlendiren Kurtulmuş;

        KURTULMUŞ: VATANDAŞLARIMIZ RAHAT OLSUN

        "Ben de Karadeniz milletvekiliyim. Bu konuyu gündeme getirenler halt etmişlerdir. Bu Türkiye'nin uluslararası alanda, Türkiye'nin en büyük fındık üretici olmasını hazmedemeyenlerdir. Biz konunun takipçisiyiz. Son derece yanlış, taraflı haberdir. Vatandaşlarımız, fındık üreticilerimiz, Karadeniz halkı rahat olsun.

        DOLAR'IN YÜKSELMESİ: EN KISA ZAMANDA NORMALE DÖNECEKTİR

        Toplantı sonrasında bir başka soruya yanıt olarak dolardaki yükselişi değerlendiren Kurtulmuş şu ifadeleri kullandı;

        "Kamuoyu rahat olmalı. Dolardaki bu hareketlenmenin kalıcı olması için Türkiye ekonomisinde zaafiyetlerin ortaya çıkması gerekir. Çok endişe edecek durum yoktur. Tüm denge sağlam bir şekilde, sarsıntı söz konusu değildir. En kısa sürede normal seviyeye geleceğini düşünüyoruz."

        İTALYA'DA TÜRK FINDIĞI İDDİASI

        İşte Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un tepki gösterdiği o fındık iddiası...

        İtalya Ulusal Çiftçiler Konfederasyonu (Coldiretti), ülkeye ithal edilen tarım ürünleri arasında, Türk fındığı, zerzevat ve meyvelerini "en tehlikeliler" listesine almıştı.

        Coldiretti, ülkenin kuzeyindeki Cernobbio kentinde düzenlenen Uluslararası Tarım ve Gıda Forumu´nda, "En tehlikeli 10 gıda" listesini açıkladı.

        Söz konusu listenin, İtalya Sağlık Bakanlığı´nın 2015 yılına yönelik hazırladığı ve Avrupa´yı alarma geçiren, kimyasal kalıntılar, mikotoksinler, ağır metaller, mikrobiyolojik kirleticiler, dioksinler ya da katkı maddesi ve renklendiriciler katılmış ürünlerin tespit edildiği rapora dayandığı kaydedildi.

        TÜRK FINDIĞI İLK SIRADA

        Coldiretti´nin 10 tehlikeli gıda listesinin ilk sırasında Türk fındığı yer aldı.Buna gerekçe olarak ise, söz konusu ürünün, kanserojen maddeler olan aflatoksin sınır limitini aşması olarak gösterildi.Ayrıca Türk fındığının, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler arasında en fazla endişe yaratan tarım ürünü olduğu da öne sürüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ