Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Erkan Ataman eleman açığı olan sektörleri açıkladı - İş-Yaşam Haberleri

        Habertürk TV Bakış programında, Ciner Yayın Holding İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Erkan Ataman, Noyan Doğan'ın 'İş piyasasında istihdam' hakkındaki sorularını yanıtladı. Ataman açıklamasında istihdam piyasasındaki olumlu şehirlerden ve eleman açığı olan sektörlerden bahsetti.

        Ciner Yayın Holding İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Ataman'ın açıklamasından notlar;

        * 2016 yılına hareketli başladık. Temmuz ayında yaşanan kötü ve elim olay biraz sıkıntı yarattı. İş dünyası istihdam piyasasında bazı olumlu durumları da meydana getirdi.

        * Temmuz ayında işsizlik oranlarında artış gözlemlendi. İş piyasasındaki sunulan imkanları değerlendirdiğimizde hizmet sektörünün fırsat sunduğunu görebiliyoruz.

        * İzmir ve Bursa'da bir değerlendirme yaptık. İlan sayılarını değerlendirdik. İstihdam piyasasında ocaktan bu yana önemli bir yükselme söz konusu. İzmir ve Bursa'da çalışanlara iş sunduklarını görüyoruz. Bölgesel koşulları dikkate alınca arkadaşlarımızı oralara yönlendirmekte fayda var.

        * İstanbul'un Avrupa ve Anadolu Yakası'na baktığımızda bir düşüş söz konusu. İş arama ve bulmada şehir değiştirmeyi düşünmekte önemli bir unsur haline gelebilir. 2017'de turizm sektöründe işarayanların bulabileceğini düşünüyoruz.

        * İstihdam açığı olan meslekler içinde sektörel baktığımızda tekstil sektöründe yoğun bir şekilde eleman alımı olduğunu görüyoruz. İkinci sırada yapı sektörü, üçüncü sırada üretim/endüstriyel üretim, dördüncü sırada hizmet ve beşinci sırada sağlık sektörü var. Özellikle sağlık sektörü yüzde 17 oranında başvuru almış. İlan sayısı artmış.

        İş fırsatları ve sorularınız için: info@positiveik.com, www.positiveik.com

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ