Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Faruk Özlü: En iyi yanıtı yatırımlarla veriyoruz - İş-Yaşam Haberleri

        Bursa'daki incelemelerine Organize Sanayi Bölgesindeki Durmazlar firmasını ziyaret ederek başlayan Bakan Özlü, burada Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Büyükşehir Belediyesi için yapılan tramvaylar hakkında bilgi aldı. Bursa için yapılan İpekböceği tramvayını inceleyen Bakan Özlü, vatman koltuğuna geçerek tramvayı sürdü. Daha sonra Akçalar Sanayi Bölgesindeki ElringKlinger fabrikasının açılışına katılan Bakan Özlü, yabancı yatırımcıları Türkiye'ye davet ettiklerini aktardı.

        Türkiye'deki her yabancı yatırımın yerli kabul edildiğini aktaran Bakan Özlü, "Bu yatırımlar, Türkiye ekonomisinin ne kadar güçlü dinamiklere sahip olduğunu ispat ediyor. Yatımcıların Türkiye'ye olan inançları, ekonomimize duydukları güven devam ediyor. Ekonomiyle ilgili akıllarda şüphe uyandırmak isteyen çevrelere en iyi cevabı işte bu açılışlarla veriyoruz. Terör örgütlerini kullanarak Türkiye'yi oyalamak ve yavaşlatmak isteyenlere en iyi cevabı yeni yatırımlarla veriyoruz. ElringKlinger, Türkiye'ye 2009 yılında, yani küresel krizin hemen sonrasında geldi. Bu dönem, küresel ekonomi için çok da parlak olmayan bir döneme denk geliyor. Peki, bu dönemde, ElringKilinger'in Türkiye'de ortaya koyduğu performans ne oldu? İlk fabrika 4 bin metrekareydi, bu yeni fabrika 10 bin metrekare. 2010 yılının cirosu 6,5 milyon liraydı, bu yılın cirosunun ise 65 milyon lira olması bekleniyor. 2010 yılında çalışan sayısı 40'tı, bugün ise çalışan sayısı 173'e ulaştı. Yani Türkiye'de yatırım yaptıktan sonra, hem ElringKlinger kazandı, hem de Türkiye kazandı" dedi.

        "BİZİM İÇİN YERLİ VE YABANCI YATIRIMCI AYRIMI YOKTUR"

        ‘Bizim için yerli ve yabancı yatırımcı ayrımı yoktur' diyen Bakan Özlü, Türkiye'de yatırımı olan her firmayı yerli kabul ettiklerinin altını çizdi. Yerli ve yabancı tüm yatırımcıları Türkiye'ye davet eden Bakan Özlü, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Yabancı yatırımcılara diyorum ki acele edin, geç kalmayın. Çünkü Türkiye'ye yatırım yaparsanız pişman olmazsınız. Türkiye'ye yatırım yaparsanız, bunun geri dönüşünü fazlasıyla alırsınız. Türkiye hem iç ve dış pazar koşullarıyla hem de yatırımcılara sağladığı teşviklerle, bugün dünyadaki en cazip yatırım ortamlarından birine sahiptir. Bu yatırım ortamını daha da cazip hale getirmek için yoğun bir gayret içindeyiz. Yatırımcıların karşılaştıkları engelleri, zorlukları, güçlükleri kaldırıyoruz" ifadelerini kullandı.

        "MEVZUATIMIZI SÜREKLİ SADELEŞTİRİYORUZ"

        Yatırımı ilgilendiren mevzuatları sürekli sadeleştirdiklerini söyleyen Bakan Özlü, "Daha fazla yatırıma ev sahipliği yapmak için radikal bir teşvik sistemi uyguluyoruz ve bu sistemi de sürekli iyileştiriyoruz. Nitelikli ve yüksek katma değer oluşturacak yatırımlara daha cazip şartlarda destekler sağlıyoruz. Özellikle Bursa gibi illerimizde, orta-yüksek ve yüksek teknolojili alanlarda yatırımların artmasını istiyoruz. Türkiye'de daha fazla yatırım yapılması ve Türkiye'de daha kolay iş yapılması için ne gerekiyorsa yapacağız." diye konuştu.

        "ÖZEL SEKTÖRÜ HER ZAMAN BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE TUTACAĞIZ"

        Yatırımcıların, girişimcilerin, sanayilerin her zaman yanında olacaklarını belirten Bakan Özlü, Türkiye'nin, öze sektör eliyle büyüyeceğinin altını çizdi.Türkiye'nin, özel sektörün yaptığı yatırımla, üretimle, ihracatla büyüyeceğini belirten Bakan Özlü, "Özel sektör büyüdükçe, Türkiye de büyüyecek. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın çalışmaları işte bu açıdan büyük önem taşıyor. Bakanlığımız, özel sektörü büyütecek, özel sektörün, bilhassa da sanayimizin rekabet gücünü artıracak alanlara odaklanmış durumdadır" dedi.

        Türkiye'nin rekabet gücünü artırması, teknoloji, tasarım ve markalaşmayla olacağını belirten Bakan Özlü, "Bütün bu alanlara yönelik değerli çalışmalar yürütüyoruz. Ar-Ge Reform Paketi ile Türkiye'yi bir Ar-Ge cenneti haline getirecek adımları hayata geçirdik. Tasarım faaliyetlerini de destek kapsamına aldık. İş ve yatırım ortamına büyük güç katacağına inandığımız Sınai Mülkiyet Kanun Tasarımızı, bütçe görüşmelerinden önce yasalaştırmayı planlıyoruz. Türkiye, şu anda dünyanın önemli üretim destinasyonlarından birisidir. Türkiye'yi Ar-Ge ve tasarım yapmak isteyenler için de önemli bir destinasyon haline getireceğiz. Yerli ve yabancı yatırımcıların gerçekleştirecekleri yeni yatırımlarla, hedeflerimize daha fazla yaklaşacağız. Kamu ve özel sektör olarak el ele vereceğiz ve bu ülkeyi, milletimizin layık olduğu seviyelere taşıyacağız" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ