Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Mark Mobius Şok'u tebrik etti - İş-Yaşam Haberleri

        2016’nın hızlı tüketim ürünleri kategorisinde en hızlı büyüyen perakendecisi Şok Market, performansı ile dünyanın büyük yatırımcılarından Mark Mobius’u da memnun etti. Templeton Girişim Sermayesi’nin Gelişen Ülkeler İdari Yönetim Kurulu Başkanı Mobius, Şok’un Türkiye’de lider bir perakende şirketi olma yolundaki yolculuğunu desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

        Şok Market CEO’su Uğur Demirel ve CFO’su Ziya Kayacan, şirketin geçirdiği dönüşümü ve başarı hikayesini; Templeton Girişim Sermayesi Fonu’nun tüm dünyadan en başarılı yatırımlarının davet edildiği Miami Konferansı’nda anlattı. Templeton’un Gelişen Ülkeler İdari Yönetim Kurulu Başkanı ünlü milyarder yatırımcı Mark Mobius, konferansta Şok yöneticilerine teşekkür ederek, şirketin Türkiye’deki yolculuğunu desteklemeye devam edeceklerini vurguladı. Templeton’ın, 2011 yılında Yıldız Holding ve Gözde Girişim ortaklığı ile satın alınan Şok Market’e yüzde 10 ortaklığı bulunuyor.

        ŞOK CEO’SU DEMİREL: 4000 BİN KİŞİLİK İSTİHDAM YARATACAĞIZ

        Konferansta bir sunum yapan Şok CEO’su Uğur Demirel, “2011 yılında Yıldız Holding bünyesinde başladığımız yolculuğumuz bugün 3 bin 800 mağaza ve 17 bin çalışanla devam ediyor. 2016 yılında Türkiye’nin en hızlı büyüyen ulusal perakendecisi olduk. Yılsonu itibariyle 1.000 yeni mağaza açarak 4.000 kişilik istihdam yaratmış olacağız. Bu büyüme hızına önümüzdeki yıllarda da devam etmeyi hedefliyoruz. 2017 yılında, bin yeni mağaza daha açıp 4 bin kişiyi daha istihdam etmeyi planlıyoruz. Böylece market sayımız beş bine ulaşmış olacak. Şok’un yenilenen mağaza konsepti müşteriler arasında büyük beğeni kazandı. Mağazalarımıza giren ziyaretçi sayısı 2016’da ciddi artış gösterdi. Meyve sebze satışlarımız bir önceki yıla oranla iki katına ulaştı. Müşterilerimizin temel ihtiyaçlarının tamamına yakınını en hızlı şekilde ve en uygun fiyatlarla karşılamaya çalışıyoruz. Temlepton dahil tüm ortaklarımıza bu süreçte bize verdikleri destek için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

        MOBIUS: ŞOK’TAN ÇOK MEMNUNUZ

        Templeton Gelişen Ülkeler İdari Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mark Mobius, “Yıldız Holding ile 2013 yılından beri Şok’ta ortağız. Şok’un geçirdiği dönüşüm ve şirketin Türkiye’nin en hızlı büyüyen gıda perakendecilerinden birine dönüştüğünü görmekten çok memnunuz. Yıldız Holding ve diğer ortaklarımızla birlikte Şok’un Türkiye’nin önde gelen gıda perakendecilerinden biri olma yolculuğunu desteklemeye devam edeceğiz. Türkiye potansiyeli yüksek bir ülke. 20 yıldan beri biz bu ülkeye yatırım yapmaya ve inanmaya devam ettik” şeklinde konuştu.

        DEMİREL: SIKI ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

        Şok CEO’su Uğur Demirel de, “Templeton’ın hissedarlarımızdan biri olmasından memnunuz. Müşterilerimize en iyi perakende deneyimini sunmak için tüm hissedarlarımızla sıkı çalışmaya devam edeceğiz ve bunun memnuniyetle karşılandığını görmekten mutluyuz” dedi.

        GÖZDE GİRİŞİM’LE BİRLİKTE BÜYÜDÜ

        1995 yılında kurulan ŞOK Marketler, 2011’in Ağustos ayında Yıldız Holding şirketlerinden Gözde Girişim liderliğinde bir konsorsiyum tarafından satın alındı. Şu anda şirkette Gözde Girişim’in yüzde 39 payı bulunuyor. Şok, son beş yılda 3.800 mağaza ve 17 bin çalışana ulaştı. Şok, 2016 yılında 4 bin kişilik yeni istihdam yarattı. Şirket, 2017 yılında ise, bin yeni mağaza açarak mağaza sayısını beş bine çıkarmayı ve 4 bin kişiyi daha istihdam etmeyi planlıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ