Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam S&P: Merkez Bankası faiz artırmak zorunda kalabilir - İş-Yaşam Haberleri

        Kredi derecelendirme kuruluşu S&P kıdemli direktörü Frank Gill Dubai'deki konuşmasında, "TCMB bir noktada faizleri artırmak zorunda kalabilir. Türkiye'de Merkez Bankası "yoğun siyasi baskı altında"" ifadelerini kullandı.

        Gill, Türkiye'nin "Trumpflasyon"un yarattığı riskte ön sıradaki ülkeler arasında bulunduğunu söyledi.

        S&P kıdemli direktörü Gill, Türkiye'de Merkez Bankası "yoğun siyasi baskı altında" olduğunu, Merkez Bankası'nın net döviz rezervlerinin düşük olduğunu ve şirketlerin açık döviz pozisyonlarının bilanço şoku riski taşıdığını belirtirken, özel sektör bilanço şoku olması durumunda, bu gelişmenin yatırımlara zarar vereceğini söyledi.

        Gill, "Trumplasyon ve artan ABD tahvil faizleri ile, Türkiye'nin risk altındaki ülkeler arasında ön sıralarda olduğunu düşünüyoruz" dedi.

        Gill, Türkiye'de ödemeler dengesinde yıllar sonra ilk kez büyük bir finansal hesap açığı görüldüğünü ve "o günden bu yana piyasa koşullarının kötüleştiğini" söyledi.

        Gill, "Sermaye çıkışları gördüğünüzde, bu durum para birimini vuruyor, bu da güveni etkileyecek ve o da büyümeyi etkileyecek" dedi.

        Türkiye'de yurtiçinde yerleşiklerin artık dolar satmadığını belirten Gill, "çünkü finansal ve siyasi istikrar ile ilgili bir çok endişe var" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ