Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam RBS stres testinden geçemedi - İş-Yaşam Haberleri

        İngiltere’nin önde gelen bankalarından Royal Bank of Scotland’ın (RBS) İngiltere Merkez Bankasının (BOE) stres testinden geçemediği açıklandı.

        İngiltere Merkez Bankasından yapılan açıklamada yüzde 73 hissesinin hükümete ait olduğu Royal Bank of Scotland’ın stres testinden geçemediği bildirildi.

        İngiltere Merkez Bankasının stres testi kapsamında, ülkede konut fiyatlarının yüzde 31 düştüğü, milli gelirin yüzde 4,3 azaldığı, işsizliğin yüzde 9,5'e yükseldiği, küresel büyümenin yüzde 2 daraldığı, Çin ekonomisinin yüzde 0,5 daralma ile resesyona girdiği, ABD ve AB’de milli gelirin yüzde 3 azaldığı, petrol varil fiyatının yaklaşık 20 dolar seviyesine gerilediği bir senaryo değerlendirildi.

        Bu senaryoda RBS’nin stres testini geçemediği, mevcut bilançonun yaklaşık 2 milyar sterlin seviyesinde artırılmasına ihtiyaç duyabileceği kaydedildi.

        Konuya ilişkin RBS’nin Finansal Üst Yöneticisi Ewen Stevenson, bankanın daha güçlü ve güvenli bir yapıyı oluşturmayı hedeflediğini belirterek, “2016 yılında son derece önemli adımlar atarak sermaye yapımızı güçlendirdik fakat bankanın stres testlerindeki direncini artırabilmek için daha fazlasını yapmalıyız.” dedi.

        Stres testi kapsamında Barclays ve Standard Chartered da zorlanmasına rağmen mevcut sermaye planlarında herhangi bir revizyona gitmek zorunda kalmadı.

        İngiltere’nin en büyük bankası HSBC, Lloyds Banking Group, Santander ve Nationwide da İngiltere Merkez Bankasının stres testinde sermaye sorunu ile karşılaşmadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ