Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Engelliler en fazla teknoloji sektöründe iş buldu - İş-Yaşam Haberleri

        Eleman.net CEO'su Gökhan Duyarlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 11 yıldır faaliyet gösteren sitede 1,5 milyondan fazla iş ilanı yayımlandığını, 50 milyon iş başvurusu yapıldığını ve yaklaşık 400 bin kişiye istihdam sağlandığını belirtti.

        Her sektör ve pozisyondaki adaylar için iş fırsatı sunan sitenin firmalara aradığı nitelikli elemanı sağlarken, adayların en hızlı şekilde istihdam edilmesini amaçladığını ifade eden Duyarlar, iş arayan engellileri aynı çatı altında buluşturmak amacıyla faaliyete geçen ve engelliler için iş ilanlarının yer aldığı "engelsiz.eleman.net" ile de bu bireylerin istihdama katılımına destek olduklarını söyledi.

        Duyarlar, engelli vatandaşların iş bulma süreçlerine katkı sağlayarak istihdama katılma oranlarını artırmaya çalıştıklarını vurgulayarak, engellilere yönelik iş ilanlarında bilgisayar, bilişim teknolojileri ve internet alanından oluşan teknoloji sektörünün ilk sırada geldiğini kaydetti.

        Gıda, inşaat, restorancılık ve hizmet sektörlerinin de en fazla ilan yayımlayan sektörlerde ilk beşte yer aldığına işaret eden Duyarlar, şu bilgileri paylaştı:

        "Engellilere yönelik ilanların bölüm bazındaki dağılımına bakıldığında, çağrı merkezi ve satış bölümlerinin bu alanın lokomotifleri olduğu görülüyor. Bu iki bölümü üretim, temizlik ve pazarlama takip ediyor. Veriler, iş gücüne katılmaya hazır engelli adayların yaş dağılımlarında son derece çarpıcı bir tabloya ışık tutuyor. Buna göre, iş başvurusu yapan engellilerin yaklaşık yüzde 80'i, iş hayatında en verimli yaş aralığı olarak da ifade edilebilecek 26-40 yaş aralığında bulunuyor. Cinsiyet dağılımında ise kadın adaylar yüzde 70'i aşan oranla dikkati çekiyor."

        Duyarlar, iş arayan engellilerin eğitim durumlarını, "lise mezunu yüzde 45", "ilköğretim mezunu yüzde 22,8", "yüksek okul mezunu yüzde 16,6" şeklinde sıralayarak, en çok iş başvurusu yapan engellilerin de sırasıyla Kocaeli, Antalya, Konya, İstanbul ve Diyarbakır'da bulunduğunu anlattı.

        Gökhan Duyarlar, engellilerin iş gücüne katılımına tüm güçleriyle destek olduklarını belirterek, şöyle devam etti:

        "Şu an 50 bine yakın engelli adayın iş aradığı engelsiz.eleman.net'te yayınlanan iş ilanlarıyla yaklaşık 2 bin 500 engelli vatandaşımızın çeşitli sektörlerde istihdam edilmesinde rol oynadık. Erişilebilir olmasına özen gösterdiğimiz sitemizin önemli bir özelliği de görme engelli adayların kolaylıkla kullanabileceği bir altyapıya sahip olması. Sitenin geliştirilme aşamasında ise Altı Nokta Körler Derneği İstanbul Şubesi ile ortaklaşa çalıştık ve görme engelli vatandaşlarımızın siteyi test etmelerini sağladık. Benzer projeler geliştirmeye devam ederek engelli bireylerin hayata katılması ve iş gücünün bir parçası olması yönündeki çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ