Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Beşiktaş gelir artışında Avrupa’da ikinciliğe uçtu - İş-Yaşam Haberleri

        Oynadığı futbolla Süper Lig’de ve UEFA Lig’inde fırtına gibi esen Beşiktaş, ekonomik büyümede de Avrupa’da zirveyi zorluyor. Uluslararası denetim şirketi KPMG’nin Futbol Benchmark ekibinin Avrupa’nın önde gelen sekiz ligindeki şampiyon takımları incelediği araştırmaya göre Kara Kartallar, 2015-2016 sezonunu kapsayan bir yılda gelirlerini yüzde 31 artırarak Avrupa’nın en hızlı büyüyen ikinci kulübü oldu. Geçen yıla göre gelirlerini yüzde 48 artıran PSV Eindhoven bu alanda ilk sırayı aldı. İtalya’da üst üste beşinci kez şampiyonluğa ulaşan Juventus ise yüzde 5’lik büyümeyle en az büyüyen şampiyon oldu. Geçtiğimiz sezon Süper Lig’de mutlu sona ulaşan Beşiktaş yeni stadı, sponsorluk anlaşmaları ve iyi işleyen mali yapısıyla 101 milyon Euro gelire ulaştı.

        REKLAM

        ŞAMPİYONLAR ARASINDA ZARAR EDEN TEK TAKIM

        İngiltere, İspanya, Almanya, İtalya, Fransa, Hollanda, Portekiz ve Türkiye’nin şampiyonlarını mercek altına alan KPMG Futbol Benchmark ekibinin tespitlerine göre, gelirlerde Barcelona zirveye otururken en değerli futbol takımı da yine Katalan ekibi oldu.

        Gelirleriyle giderlerini iyi orantılayan siyah-beyazlılar ligdeki puan başına futbol takımına 800 bin Euro harcadı. Barcelona’nın 1 puanı 4.1 milyon Euro, Bayern Münih’in ise 3.1 milyon Euro’ya mal oldu. UEFA’nın finansal fair play kıskacındaki Beşiktaş, gelirlerinin yüzde 60’ını futbol takımına harcayarak sınırlarını da çizmeyi başardı.

        Araştırma, Avrupa’daki şampiyonlar arasında zarar eden tek takımın Beşiktaş olduğunu gösterdi. Geçen sezon hem sponsorluk hem de maç yayınlarından ciddi bir gelir sağlayan siyah-beyazlılar stadın yapım süreci sebebiyle maç günü hasılatlarında geride kalmıştı. Bu nedenle Beşiktaş geçen seneyi yaklaşık 18 milyon Euro zarar ederek tamamladı.

        REKLAM

        EN ÇOK BARCELONA İZLENDİ

        Şampiyonlar içinde maçları en çok izlenen takım Barcelona oldu. Katalan ekip, geçen sezon lig maçlarını ortalama 78 bin 736 kişi önünde oynarken Bayern Münih’in müsabakalarını ortalama 75 bin kişi izledi.

        ATLETICO MADRID SON 4 SENENİN ‘EN AKILLICA HARCAYANI’ OLDU

        Financial Times’in denetim şirketi KPMG’nin dünyadaki 69 futbol kulübünün son 4 sezonunu inceleyen araştırmasına göre, Avrupa’nın “en akıllı harcayan” kulübü Atletico Madrid oldu. İspanyol kulübü 2011-2015 yılları arasında beklenen üstünde bir lig perfomansını oyuncularına rakiplerinden daha az harcayarak elde etti. Avrupa’nın en çok harcayan sekizinci kulübü Atletico, geçtiğimiz sezon 137 milyon euro harcayarak UEFA Şampiyonlar Ligi finalisti olmuş ve İspanya Ligi’ni 372 milyon Euro harcayan Barcelona’nın 3 puan gerisinde tamamlamıştı. Madrid ekibi 2013-2014’te İspanya Şampiyonu olmuş, 2012 yılında ise Avrupa Ligi’ni kazanmıştı.

        REKLAM

        Beşiktaş’ın 2015-2016 geliri 101 milyon Euro

        Bir önceki seneye göre gelir artışı % 31

        EN MÜTEVAZI KADRO BEŞİKTAŞ’IN

        Araştırmaya göre, şampiyonlar arasındaki en değerli takım 698 milyon Euro ile Barcelona olurken, en mütevazı şampiyon ise 118 milyon Euro’luk kadrosuyla Beşiktaş. Geçen sezon kasasını en fazla dolduran şampiyon ise 33 milyon Euro kâr ile Bayern Münih oldu.

        PUAN BAŞINA HARCAMA

        Beşiktaş 800 bin Euro

        Barcelona 4.1 milyon Euro

        Bayern Münih 3.1 milyon Euro

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ