Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Asgari ücret ne kadar oldu? - İş-Yaşam Haberleri

        Resmi Gazete'de yayımlanan asgari ücret düzenlemeleri, herkese sevindirecek gibi. Yeni düzenlemeye göre; prime esas günlük kazanç tutarı 110 TL, günlük destek tutarı ise 3,33 TL olarak belirlendi.

        Uygulamada destek tutarı ve SPEK limitlerinin belirlenme yetkisi Bakanlar Kuruluna verildiğinden, Bakanlar Kurulu’nun 22.02.2017 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan 2017/9865 sayılı Kararı ile destek tutarına esas gün sayısının tespitinde dikkate alınacak prime esas günlük kazanç tutarı 110 TL, günlük destek tutarı ise 3,33 TL olarak yayımlandı.

        4/a kapsamında haklarında uzun vadeli sigorta kolları hükümleri uygulanan sigortalıları çalıştıran işverenlerce;

        a) 2016 yılının aynı ayına ilişkin SGK’ya verilen aylık prim ve hizmet belgelerinde prime esas günlük kazancı Bakanlar Kurulunca belirlenen tutar ve altında bildirilen sigortalıların toplam prim ödeme gün sayısını geçmemek üzere, 2017 yılında cari aya ilişkin verilen aylık prim ve hizmet belgelerinde veya muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinde bildirilen sigortalılara ilişkin toplam prim ödeme gün sayısının, b) 2017 yılı içinde ilk defa 5510 Sayılı Kanun kapsamına alınan işyerlerinden bildirilen sigortalılara ilişkin toplam prim ödeme gün sayısının, 2017 yılı ocak ila aralık ayları/dönemleri için Bakanlar Kurulunca tespit edilen günlük tutar ile çarpımı sonucu bulunacak tutar, bu işverenlerin SGK’ya ödeyecekleri sigorta primlerinden mahsup edilir ve bu tutar Hazinece karşılanır.

        STAJYER ÜCRETİ ZORUNLU HALE GELDİ

        3308 sayılı Kanun gereği; meslek lisesi öğrencisi veya üniversite öğrencisi olup da staj yapanlara, sigorta primlerini okullar tarafından ödenecek. İşverenler tarafından da ücret ödenmesi yapılacak.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ