Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Nurettin Canikli'den TMSF'ye devredilen şirketler hakkında önemli açıklamalar - İş-Yaşam Haberleri

        Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, TBMM’deki sohbetinde Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilen FETÖ şirketleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

        Canikli, 15 Temmuz darbe girişimin ardından el konulan, 800 FETÖ şirketinin, sahiplerinden daha iyi yönetildiğini ve kâr ettiklerini söyledi.

        Canikli'nin Hürriyet'te yer alan açıklamalarında şu ifadeler yer aldı:

        “FETÖ’cü oldukları gerekçesiyle yaklaşık 800 şirketin yönetimi TMSF’ye geçti. İtirazlar değerlendiriliyor ve yapılan incelemelerden sonra sahiplerine iade edilen şirketler oluyor. Tam sayısı hatırlamıyorum ama yaklaşık 5-10 grubun şirketleri iade edildi. Bunlar borsaya kayıtlı olanlar değil, mahkeme kararıyla devir işlemleri yapılan şirketler. Halen TMSF’nin yönetiminde olan şirketlerle ilgili bir sorun yaşanmıyor. Normal faaliyetlerini sürdürüyorlar. Hepsinin karı çok yüksek. Sahiplerinden daha iyi yönetiliyorlar. Bunu kendileri de söylüyorlar zaten. Bu şirketler, kurallara uygun yönetiliyor.”

        REKLAM

        KAYYUMLAR EN FAZLA 9 BİN LİRA MAAŞ ALIYOR

        Canikli, kayyumların maaşları hakkında da açıklama yaparak "Atanan kayyumlara yüksek ücret ödendiği iddiası doğru değil. Yok ‘45 bin lira, 100 bin lira alıyor’ denildi. En fazla 9 bin lira maaş alıyorlar. Üstelik, 15 ayrı şirkette yönetici görünüyorlar, ama sadece bir şirketten ücret alıyorlar. Hepsinden ayrı ayrı ücret alınmıyor. Bu iddiaların hiçbiri doğru değil” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ