Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Doğu'daki cazibe merkezlerine gidecek KOBİ'lere destek büyük - İş-Yaşam Haberleri

        Marmara ve Ege’de KOBİ'lere destek veriliyor. Sabah Gazetesi'nin haberine göre; bu kapsamda bazı OSB'lerin kapanması bazılarının da taşınması gündemde. Dev dönüşüm kapsamında Endüstri 4.0'a uyumlu 30 yeni OSB de kamu kaynakları ile hayata geçirilecek.

        60 bin işletmenin faaliyet gösterdiği İstanbul'daki 8 OSB, 2017 sonunda taşınmaya başlayacak. KOBİ'lere uzaklık ve ticari hacim gibi özelliklere bakarak 75 ila 200 bin TL arasında hibe destek sağlanacak.

        3 yılda tamamlanması planan dönüşüm için kamudan 1 milyar dolar ayrılmış durumda. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülecek çalışmalarda ise 1 milyon yeni istihdam hedefi bulunuyor.

        İstanbul İMES'te, büyüyen ve kabına sığmayan firmalar için Yalova ve Bandırma'da iki ayrı OSB yapılıyor. İkitelli'deki firmalar için de Tekirdağ, Kapaklı ve Hadımköy yolu görünüyor.

        YEŞİL ÖN PLANDA İKEN DOĞU'YA DESTEK YÜKSEK

        Birçok firmanın tek tek arıtma tesisi kurması mümkün olmadığından ortak arıtma tesisleri ile çevreye sıfır zarar konseptli OSB'ler kurulacak.

        Emek yoğun sektörlerindeki fabrikaların cazibe merkezlerine taşınmasına da teşvik var. Her bir fabrika için 1 milyon TL'ye kadar destek sağlanacak.

        REKLAM

        SABAH

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ