Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Alsancak ile Miami Limanı kardeş liman oldu - İş-Yaşam Haberleri

        İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmirŞubesi'nden yapılan açıklamaya göre, Amerika'nın Fort Lauderdale şehrindeki Seatrade Cruise Global Fuarı’nda düzenlenen imza töreninde, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Selçuk Sert ile Port Miami'nin üst yöneticisi (CEO) Juan Kuryla tarafından imzalanan uluslararası anlaşmayla İzmir Alsancak Limanı ile Miami Limanı kardeş liman oldu.

        Törende konuşan Sert, kruvaziyer turizminin eski günlere dönmesi için Türkiye'nin gerekli önlemleri aldığını dile getirdi..

        Önümüzdeki sezonda kruvaziyer operatörlerinin rotalarını Türkiye limanlarına çevirmesi için Bakanlık olarak gerekli çalışmaları yaptıklarını kaydeden Sert, liman anlaşmasıyla ABD ve Türkiye arasında denizcilik ilişkilerinde yeni bir bakış açısı kazandırarak, her iki ülkenin denizcilik konusundaki birikimleri paylaşılırken, ortak girişim platformu oluşturulacağını söyledi.

        REKLAM

        Ports Miami CEO'su Juan Kuryla da İzmir Limanı ile Miami Limanı arasında imzalanan Kardeş Liman Anlaşmasını önemsediklerini belirterek, bu anlaşmanın iki ülke arasındaki denizcilik ilişkilerinin gelişmesi ve güçlenmesini sağlayacağını ifade etti.

        İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan ile Türkiye Cumhuriyeti Miami Başkonsolosu Özgür Kıvanç Altan da imza töreninde yer aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ