Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Türk Telekom ve PTT güçlerini birleştiriyor - İş-Yaşam Haberleri

        Türk Telekom ile Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) ortak olarak inşaat sektörüne giriyor. İki kurum arasında

        gayrimenkul geliştirme ve değerlendirme konusunda bir protokol imzalanırken, gerekmesi halinde bir gayrimenkul

        yatırım ortaklığı (GYO) kurulmasının değerlendirileceği bildirildi.

        KAP'a yapılan açıklamaya göre, Türk Telekom ve PTT arasında taraflara ait hisseli, aynı parsel üzerinde bağımsız bölümler veya ortak kullanılan gayrimenkuller üzerinde tarafların ortak menfaati, hizmet gerekleri doğrultusunda gayrimenkul geliştirme, değerlendirme, proje yönetimi ve bina yönetimi faaliyetlerinde işbirliği ve bu yönde ortak çalışmalar geliştirmek, desteklemek ve teşvik etmek amacıyla tarafların arasında yapılacak ikincil protokollerin genel prensiplerinin belirlenmesi amacıyla protokol imzalandı.

        REKLAM

        Açıklamada, protokol dahilinde tarafların gayrimenkullerden daha fazla gelir elde etmesi ve işletme giderlerinden tasarruf sağlaması için alternatifler veya gayrimenkullerin en rasyonel şekilde değerlendirilmesi konusunda portföy yönetimi veya hizmet veya danışmanlık vermek amaçlarıyla ortak bir şirket veya gerekirse gayrimenkul yatırım ortaklığı kurulmasının değerlendirileceği belirtildi.

        "YURTDIŞINDA DA ORTAK PROJELERİMİZ VAR"

        Türk Telekom CEO'su Paul Doany, imzalanan Gayrimenkul Değerleme ve İşbirliği Ön Protokolü'ne ilişkin yaptığı

        değerlendirmede, "PTT ile birlikte önümüzdeki günlerde yurtiçi ve yurtdışında birçok yeni ortak projeye de imza atmayı

        hedefliyoruz...

        Kullanılmayan ortak gayrimenkullerin değerlendirilmesi yoluyla elde edeceğimiz finansal kazanımlarla, yurtiçi ve yurtdışında e-ticaret ile lojistik gibi alanlarda PTT ile yeni stratejik ortaklıklara imza atacağız" dedi.

        PTT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Bozgeyik ise, PTT'nin yeni yapılanma sürecinde gayrimenkuller konusunun önem taşıdığını belirterek, "Bu protokol ile gayrimenkullerin Şirketimizin ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir şekilde ve daha rasyonel değerlendirilmesini sağlamış oluyoruz" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ