Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Çin malı klimalara uygulanan damping önlemi - İş-Yaşam Haberleri

        Çin menşeli duvar tipi split klimalar ile söz konusu klimaların iç ve dış ünitelerinin ithalinde uygulanan dampinge karşı önleme yönelik nihai gözden geçirme soruşturması açılması kararlaştırıldı.

        Ekonomi Bakanlığı tarafından hazırlanan İthalatta Haksız Rekabeti̇n Önlenmesi̇ne İli̇şki̇n Tebli̇ğ, Resmi Gazete'de yayımlandı.

        Tebliğ, Arçelik-LG Klima ve Vestel Beyaz Eşya tarafından gerçekleştirilen başvuruya istinaden, Çin Halk Cumhuriyeti menşeli duvar tipi split klimalar, bunların iç ve dış ünitelerine ilişkin yürürlükteki dampinge karşı kesin önleme yönelik nihai gözden geçirme soruşturması açılması ve açılan soruşturmanın usul ve esaslarının belirlenmesini içeriyor.

        REKLAM

        Yerli üreticiler tarafından iletilen başvuruların incelenmesi neticesinde, Çin menşeli önleme konu ürün için uygulanan dampinge karşı önlemin yürürlükten kalkması halinde dampingin ve zararın devam etmesi veya yeniden meydana gelmesinin muhtemel olduğuna ilişkin nihai gözden geçirme soruşturması açılmasını haklı kılacak bilgi, belge ve delillerin mevcut olduğuna karar verildi.

        Çin menşeli duvar tipi split klimalarla bunların iç ve dış ünitelerinin ithalinde CIF (mal bedeli, sigorta ve navlun) bedelinin yüzde 25’i oranında dampinge karşı önlem uygulanıyor. Söz konusu önlem soruşturma sonuçlanıncaya kadar devam edecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ