Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Işıklar iklim değişikliği için kapatılacak - İş-Yaşam Haberleri

        İklim değişikliğine dikkati çekmeyi amaçlayan ve dünyanın en büyük çevre eylemi olarak kabul edilen "Dünya Saati (Earth Hour)" etkinliği kapsamında 25 Mart'ta birçok ülkede ışıklar bir saatliğine kapatılacak.

        Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) Türkiye temsilciliğinden yapılan açıklamaya göre, ışık kapatma, her ülkenin yerel saatiyle 20.30-21.30 saatlerinde gerçekleştirilecek.

        Etkinlik kapsamında dünyadaki önemli bazı anıtsal yapıtların da ışıkları bir saat süreyle kapalı olacak. Türkiye'den İzmir Saat Kulesi, Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Süleymaniye Cami, 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri ile Nevşehir Uçhisar Kalesi ve Kurşunlu Külliyesi 25 Mart'ta 1 saat süreyle ışıkları kapatılacak anıtsal yapılar olarak belirlendi.

        REKLAM

        Etkinliğine katılacak kurumlar da aynı saatte önemli binalarının dekoratif aydınlatmalarını kapatacak.

        Türkiye'deki Dünya Saati etkinliği kapsamında ayrıca, iklim değişikliği nedeniyle tehdit altındaki Akdeniz ormanlarının korunması için bağış kampanyası başlatılacak.

        Etkinliğe katılmak isteyen birey ve kurumlar, dunyasaati.org internet sitesi üzerinden kayıt yaptırabilecek.

        WWF önderliğinde düzenlenen Dünya Saati etkinliği 2007'de Sydney'de başladı. Dünya genelinde her yıl mart ayında yapılan etkinliğe geçen yıl 178 ülkeden katılım sağlandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ