Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam THY, yasağa karşı reklamla cevap verdi! - İş-Yaşam Haberleri

        ABD’nin ve İngiltere’nin İstanbul’un da içinde olduğu bazı havalimanlarından bu ülkelere uçuşlarda güvenliği gerekçe göstererek kabine cep telefonundan büyük elektronik alet almayı yasaklamasıyla ilgili uygulamaya Türk Hava Yolları da başladı.

        Yasaklı elektronik cihazlara yönelik kısıtlama ilk olarak THY’nin dün sabah saat 08.25’te ABD’nin New York şehrine gerçekleştirdiği TK03 ve Londra’ya gerçekleştirdiği TK1979 sefer sayılı uçuşunda yapıldı.

        Yolcular uygulamaya tepki gösterirken bazı yolcular tablet, dizüstü bilgisayar gibi cep telefonundan büyük elektronik eşyalarını uçağa biniş öncesi son kapıda görevlilere teslim etti. Bazıları ise valizlerinin içine koyarak uçağın kargosuna verdi. Çocuklar için ABD’de düzenlenecek bir konferansa katılmaya gittiklerini belirten Ayşe Çelebi, “Biz tabletlerimizi bagaja koymak zorunda kaldık. Aslında kötü oldu bizim için. Çünkü uçakta giderken çalışmamız gerekecekti ama bu bizi olumsuz etkiledi” dedi.

        Eşiyle birlikte New York’a giden Hakan Korkmaz da “Günlerdir konuşulan bir konu haberlerde de izledik. Şimdi hiçbir elektronik eşyayı yanıma almadım. Dokuz saat kitap okuyacağım. Bunun ekonomik olduğunu düşünüyorum. Herhalde arka tarafında başka sebepler vardır diye düşünüyorum ama büyük ihtimal ekonomik görünüyor” değerlendirmesini yaptı.

        Yolculardan Aytül Korkmaz ise, “Mutlaka İstanbul çıkışlı uçuşların önünü keseceğini düşünüyorum. Çünkü Ortadoğu kaynaklı pek çok yolcunun İstanbul üzerinden uçtuğunu biliyorum. Herhalde onlar başka yerleri tercih ederler diye düşünüyorum” diye konuştu.

        REKLAM

        THY REKLAMLA CEVAP VERDİ

        THY’nin reklamında oynayan internet fenomeni Zach King’in reklamından bir bölümünü de şirketin web sitesi “Emanetiniz bizim cebimizde” diye sosyal medyadan yayınladı.

        Gökhan Artan / Gazete Habertürk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ