Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Bursa Deri OSB Başkanı Aygüler: Deri ithalatı 7.5 milyar dolar civarında olacak - İş-Yaşam Haberleri

        Bursa İhtisas Deri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Rıfat Aygüler, Bursa İhtisas Deri OSB'nin 1985'te kooperatif olarak kurulduğunu, bunun OSB'ye dönüştürüldüğünü ve 2006'dan itibaren burada üretim yapıldığını söyledi.

        Dünya deri ihracatının 250 milyar dolar civarında olduğuna işaret eden Aygüler, Türkiye'nin deri ihracatının da 1.5 ile 2 milyar dolar arasında bulunduğunu kaydetti.

        Aygüler, geçen yıl deri ihracatının 1 milyar 400 milyon dolar civarında gerçekleştiğini hatırlatarak, "Deri sektöründe Avrupa'da ikinci sıradayız. Deri sektörüne gerçekten önem verilirse deri ihracatının 5 misli artacağı ve orta vadede 7.5 milyar dolar civarında olacağı kanaatindeyim. Devletimiz, sektör temsilcileri ve üyeleri üzerine düşeni yaptığı zaman orta vadede yani 5-6 yıllık bir süreçte 7.5 milyar dolarlık ihracata varabileceğimize inanıyorum. Bunun için yapılması gereken en önemli şey sektöre teşvik vermek ve sektörü bir bölgede toplamak" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ