Spor Toto Süper Lig'in 33'üncü haftasında Gaziantepspor'u 4-0 mağlup edip şampiyonluğunu ilan eden Beşiktaş taraftarları 30 bin kişi Cumartesi ve Pazar günlerini Gaziantep'te geçirdi.
DHA'nın haberine göre, kentteki yoğunluk nedeniyle otel ve konaklama tesislerinde doluluk oranı yüzde yüzlere ulaşırken, baklavacılar da fazla mesai yaptı. Gaziantep Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı izlemenin yanı sıra; kentin tarihi ve turistik yerlerini gezip, mutfağından baklava ve fıstık gibi lezzetleri tadan taraftarlar, yaklaşık 18 milyon liralık harcama yaptı.
Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, iki günlük hafta sonunu kentte geçiren Beşiktaş taraftarlarının Gaziantep ekonomisine önemli katkıda bulunduğunu söyledi. Hıdıroğlu, kentte konaklayan 30 bin kişiden yüzde 20'sinin alışveriş yaptığı düşünüldüğünde 18 milyon liralık bir harcama yapıldığını belirterek, şöyle dedi:
"Biz tabi olayın iki boyutuna bakıyoruz. Hem Beşiktaş'ın şampiyonluğunu kutlamak istiyoruz, hem de Büyükşehir Belediye Başkanımızın önderliğinde başlattığımız 'Şimdi Gaziantep'e Gitme Vakti' kapsamındaki turizm akımının olması ve bunun da buna denk gelmesi sevindirici oldu. Beşiktaş taraftarları iki gündür Gaziantep'te güzel şeyler yaptılar; şehri şenlendirdiler, renklendirdiler, alışveriş yaptılar, yemek yediler, otellerimizi doldurdular.
Ben denk geldim kültür gezisi de yapıyorlardı. aslında maç vesile oldu geldiler ama ben önümüzdeki zamanda da eşlerini ve arkadaşlarını da alıp gelmelerini istiyorum. 30 bin kişi buradaydı. Bunun yüzde 20'si birer kilo baklava alsa 6 ton baklava eder, birer kilo fıstık alsa 6 ton fıstık eder. 30 bin kişi bu şehirde bir şekilde yemek yedi, su içti. Otelde kaldılar, gezdiler, dolaştılar. Yani biz ortalama 600 lira baz alsak; 30 bin çarpı 600 diye hesaplarsak 18 milyon TL gibi bir rakam çıkıyor. Gaziantep'in ticaretine iyi bir katkı. Hafta sonu iki günlük bir katkı, destek oldu. Beşiktaş'ı kutluyoruz, gelen arkadaşlara da teşekkür ediyoruz."
Kent merkezindeki esnaflardan Talip Erleblebici ise, Ramazan ayı olmasına rağmen hafta sonu yapılan maç nedeniyle yoğunluk yaşadıklarını ifade ederek, "Şehre 30 bin taraftar geldi, pazar günü ve hareketliydi. Şu anda Mayıs ayındayız ve sezon açıldı. Ramazan olmasına rağmen hareketliydi. Bir yanımız buruktu. Gaziantep kümeden düştü, üzüldük. Dört büyük takımlar bir daha gelmeyecek ama hafta sonu işler yoğundu" diye konuştu.
İstanbul'dan maç için kente gelen ve iki gün konakladığını anlatan Hakan Mehmet de, "Güzel ve lezzetli bir deplasman oldu. Üstünü de bir de şampiyonluk yaşadık. Şehir çok güzel, yemekler oldukça lezzetli. Herkesin Gaziantep'e gelip görmesi gerekiyor. Bence dünyada yiyilip içilebilecek, gidilebilecek şehirlerden birisi ve bundan dolayı mutluyuz" şeklinde konuştu.
Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.