Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Fast food sektörünü ele geçirdi - İş-Yaşam Haberleri

        Ziyafet Çiğköfte Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Akıncı, üretim teknolojisindeki değişimin sektörün büyümesinin en önemli neden olduğunu söyledi.

        Akıncı, "Eskiden saatleri bulan elde yoğurma işlemleri otomatik makinelerde yapılmaya başlandığında maliyetlerin düşmesini ve sektör gelişiminin ivme kazanmasını sağladı. Otomatik makinelerde el değmeden üretilen etsiz çiğ köfteler, vakumlu ambalajlara girmeye başladı. Havasız ortamda bakteri üretimi ve dolayısıyla gıda bozulması minimum seviyeye düşürüldü ve ürün sevkiyatı kolaylaştı. Ayrıca tüketiciklerin etsiz çiğ köftenin tadına alışması ve ardından franchising sisteminin uygulanması sektörde çiğköftenin pazar hacminin büyümesine katkıda bulundu. Şu an fast food sektörünün yüzde 65’i, 800 Milyon TL’lik pay ile çiğköfte pazarından oluşuyor" dedi.

        Franchising sistemi ile Türkiye genelinde hızlı bir şekilde büyüdüklerini anlatan Akıncı, "Türkiye genelinde 1.150 kişiye istihdam sağlıyoruz. Hedefimiz, 2018 yılı sonuna kadar 2 bin 500’e ulaşmak. Başta Avrupa ve komşu ülkeler olmak üzere dünyanın çeşitli bölge ve ülkelerindeki yatırımcılar ile görüşmelerimiz devam ediyor. Böylece sadece Türkiye’de değil yurt dışında da insanlara istihdam sağlamak en büyük arzumuz" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ