Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Marshall üretiminin bir kısmını Yunanistan'a taşıyacağını açıkladı - İş-Yaşam Haberleri

        Marshall, geçtiğimiz günlerde solvent bazlı ürünlerinin üretimini yurtdışına taşıyacağını duyurmuş, ancak hangi ülke olduğunu açıklamamıştı. Bugün KAP'a yapılan açıklamada bu ülkenin Yunanistan olduğu belirtildi.

        Açıklamada, "Şirketimizin 21.07.2017 tarihinde duyurduğu "Solvent üretimimizin yurtdışına taşınması kararı hakkında" başlıklı özel durum açıklamasında belirtilen yurtdışında faaliyetine devam eden başka bir Akzo Nobel firmasına, Akzo Nobel / Yunanistan olarak karar verilmiştir." denildi.

        TOPLAM ÜRETİMİN YÜZDE 7'Sİ

        Öte yandan kararın gerekçesi ile ilgili olarak şirketten yapılan ikinci açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:

        "AkzoNobel’in kaynakların verimli kullanımı ve sürdürülebilir ürünlerden elde ettiği gelirlerin artırılmasını hedefleyen Planet Possible Stratejisine paralel olarak solvent bazlı ürünlerin üretiminin global çerçevede konsolide edilmesi ve daha az tesiste üretilmesine karar verilmiştir. Bu karar ayrıca AkzoNobel’in Dekoratif Boyalarda “Water Ways” olarak adlandırdığı, su bazlı boyalarda sektörün öncüsü olma hedefi ile de uyumludur.

        Bu doğrultuda, Türkiye’deki toplam üretimin yüzde 7’sini oluşturan solvent bazlı ürün üretiminin Yunanistan’daki AkzoNobel fabrikasına kaydırılmasına karar verilmiştir. Solvent bazlı ürünlerin, AkzoNobel Marshall standartlarında aynı kalite ve satış koşullarıyla Türkiye’de satışına devam edilecektir."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ