Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Tüketici hakları Türk Telekom'dan dünyada bir ilk - İş-Yaşam Haberleri

        Gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakma hedefiyle geliştirdiği ürün ve hizmetlerde sürdürülebilir uygulamalara yönelen Türk Telekom, iş süreçlerinde de aynı prensip ile hareket ediyor. Yapısındaki delikler sayesinde yüzde 25 oranında mürekkep tasarrufu sağlayan Ecofont, Türk Telekom çalışanlarının bilgisayarlarında otomatik olarak kullanılacak.

        Ecofont’u kullanacak dünyadaki ilk telekomünikasyon şirketi olan Türk Telekom, ülke çapında tüm çalışanlarının kullanacağı Ecofont yazı tipi ile mürekkep tüketimini yüzde 25 oranında azaltacak. Türk Telekom çalışanları, yazıcılardan Calibri, Arial ve Times News Roman yazı karakterlerindeki baskılarını Ecofont formatında alabilecekler.

        Konu ile ilgili açıklama yapan Türk Telekom CEO’su K. Gökhan Bozkurt, "iş süreçlerimizi sürdürülebilirlik prensiplerine göre dönüştürüyor ve bu yönde bize destek olacak yenilikçi uygulamaların kullanımında öncülük ediyoruz” dedi. Bozkurt, “Çevrenin korunmasına katkıda bulunan modern uygulamaların takipçisi ve uygulayıcısı kimliğimizle önümüzdeki dönemde de iş süreçlerimizi sürdürülebilirlik ilkelerine göre dönüştürdüğümüz yeni uygulamalara yer vereceğiz.”

        Ecofont'un Kurucularından Rick van den Bos "Innovatif bir kültüre sahip olan Türk Telekom, Ecofont'un avantajlarını çok kısa bir sürede keşfederek hızlı bir şekilde tüm şirkete yaydı. Türk Telekom, Ecofont yazılımını Türkiye’de kullanan ilk şirket, dünyada da ilk telekom şirketi oldu" dedi.

        Daha az mürekkep harcamanın sırrı harflerin içindeki deliklerde

        2010 yılında European Environmental Design Award’u da kazanan Ecofont, mürekkep tüketimini en aza indirmek için basit ama çok etkili bir çözüm. Bu yazı tipinde, karakterlerin içinde, okumayı etkilemeyecek küçük boşluklar bulunuyor. Basılı dokümanda bu boşlukların içini doldurmak için gereken mürekkepten tasarruf ediliyor.

        Gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakma hedefiyle iş süreçlerinde ve ofislerinde sürdürülebilir uygulamalar kullanan Türk Telekom, duyarlı müşterileri için de çevreye zarar vermeyen ürün, hizmet ve uygulama seçenekleri sunuyor. Türk Telekom, uçuş ve zaman tasarrufu sağlayan ve aynı odadaymış gibi görüntülü görüşme olanağı sunan telepresence ya da müşteri taleplerini akıllı telefonlar (PDA) ile takip ederek ve çalışanlara online eğitim vererek zaman ve kağıt tasarrufu sağlayan uygulamalarla iş süreçlerini yeniden yapılandırıyor. Türk Telekom ayrıca e-fatura ya da çevre dostu telefonlar gibi ürünlerle çevreye duyarlı müşterilerine alternatif sunarken, sektörde e-sürdürülebilirlikle ilgili konuları organize eden ve kar amacı gütmeyen uluslararası bir kuruluş olan GeSI çatısı altında da çalışmalarını sürdürüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ