Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Tüketici hakları Intel Capital’in Orta Doğu ve Kuzey Afrika üssü İstanbul oldu - İş-Yaşam Haberleri

        2011 yılında Türk şirketleri Nokta ve Grupanya’ya yaptığı yatırımları duyuran şirket, İstanbul’daki yeni yapılanmasıyla Türkiye’ye güçlenerek artan inancını da bir kez daha ortaya koyuyor.

        Intel’in global yatırım şirketi Intel Capital, Türkiye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi’ndeki yatırım olanaklarını daha yakından takip edebilmek amacıyla 1 Haziran itibariyle bölgedeki çalışmalarını Intel’in İstanbul’daki ofisinden yönetmeye başlıyor. Bu kararla birlikte Intel Capital, bölgedeki Silikon Vadisi merkezli ilk global teknoloji yatırım kuruluşu oldu. Intel Capital’in Türkiye’nin 3. büyük dijital medya şirketi Nokta ve sosyal ticaret şirketi Grupanya’ya yaptığı başarılı yatırımlarla bölgede önemli bir deneyimi bulunuyor. Dünya çapında teknolojik yenilikçiliği teşvik etmek için çaba gösteren Intel, Türkiye’de yerleşik ilk risk sermayesi şirketi olan Intel Capital yatırımlarının sürekliliği sayesinde Türkiye’de hayata geçirilen teknolojik yeniliklerin artmasını ve bölgede daha fazla ekonomik büyüme sağlanmasını amaçlıyor. Intel Capital’in bölgedeki operasyonunun yönetimine Intel Capital Türkiye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) Bölge Müdürü Barış Aksoy getirildi.

        Intel’in 15 yıldır Türkiye’de operasyonlarını sürdürdüğünü ifade eden Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, bu zaman zarfında Türkiye’de teknoloji sektörü ve ekonominin büyümesine katkı sağlamak için özel şirketler, kamu ve sivil toplum kuruluşlarıyla yakın çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. Aydın, “Türkiye, teknolojiyi yakından takip eden genç nüfusu ile çok önemli bir ülke. 2011 yılında yüzde 8,5 büyüme ile Çin’den sonra dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisi olduk. Ülkemizin genç nüfusuna inancımız tam. 21. yüzyıl becerileriyle donatılmış genç nesillerin ülkemizde internet ekonomisinde başarılı olmaları gerektiğine ve bu büyük potensiyele sahip olduklarına inanıyoruz. Intel Capital’in Türkiye’de ofis açması, girişimlerini büyütmek ve dünyaya açmak isteyen genç girişimcilerimiz için büyük bir fırsat” diye konuştu.

        Intel Capital Orta ve Doğu Avrupa, Rusya, Orta Doğu ve Afrika Bölge Direktörü Marcin Hejka, “Türkiye sağlam makro-ekonomik kimliği, geniş, genç, eğitimli ve dinamik nüfusu ile dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri. Teknoloji yatırımları için böyle çekici bir pazarda faaliyet göstermekten mutluluk duyuyoruz. Bölgesel yatırım ekibimizi yönetmek için atanan Barış Aksoy’u görevinden dolayı kutluyor, güçlü liderlik özellikleri ile seçkin yatırımcıları ekleyerek Türkiye ofisinde büyük başarılara imza atacağına inanıyoruz” dedi.

        Türkiye’ye Intel Capital’in ülkemizde ve bölgedeki operasyonunun yönetiminden sorumlu olarak dönmekten büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Intel Capital Türkiye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) Bölge Müdürü Barış Aksoy da, “Ülkemizin girişimcileri ile burada birebir çalışma şansına sahip olmak benim için büyük bir değer. Intel Capital Türkiye ofisi, Türkiye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi’ndeki girişimcilere, Intel’in global ağı ve teknolojik deneyiminin yanı sıra büyüme kaynaklarına erişim imkanı da sağlayacak. Bölge çapında başarılı şirketlerin büyümesine yardımcı olmaktan mutluluk duyacağım” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ