Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler İstanbul yabancıların gözdesi oldu - İş-Yaşam Haberleri

        İstanbul yabancı şirketlerin gözdesi oldu. Türkiye'de geçen yılın 11 aylık dönemine bakıldığında 31 bin 899 uluslararası sermayeli şirketin yarısından fazlasının İstanbul'da yer aldığı gözlendi. Yabancıların, İstanbul'un ardından ikinci gözde şehri Antalya olurken, başkent Ankara ise listeye 3. sıradan girdi.

        11 AYLIK TABLO ÇOK NET

        Öyleki, geçen yılın Ocak-Kasım döneminde, 2 bin 202 adet uluslararası sermayeli şirket ve şube kurulurken, 125 yerli sermayeli şirkete de uluslararası sermaye iştiraki gerçekleşti. Yine aynı dönemde 31 bin 899 uluslararası sermayeli şirketin yüzde 57'sinin İstanbul'da yer aldığı gözlendi.

        İSTANBUL'U HANGİ ŞEHİR TAKİP EDİYOR?

        Türkiye'de faaliyet gösteren uluslararası sermayeli şirketlerin yüzde 57'si olan 18 bin 373 şirket İstanbul'da yer alıyor. İstanbul'u 3 bin 686 uluslararası sermayeli şirket ile Antalya, 2 bin 94 şirket ile Ankara takip ediyor.

        HANGİ SEKTÖRLERE YATIRIM YAPIYORLAR?

        Kasım ayı itibariyle Türkiye'de bulunan uluslararası sermayeli şirketlerin yüzde 32'si yani 10 bin 218'i toptan ve perakende ticaret sektöründe, yüzde 16'sına denk gelen 5 bin 142'si gayrimenkul kiralama ve iş faaliyetleri sektöründe, yüzde 15'ine oluşturan 4 bin 912 şirket ise imalat sanayi sektöründe faaliyet gösteriyor.

        ANTALYA'DA NE İŞ YAPIYORLAR?

        İstanbul'da bulunan 18 bin 373 uluslararası sermayeli şirketin 6 bin 835'i toptan ve perakende ticaret sektöründe, 2 bin 877'si imalat sanayide, 2 bin 848'i gayrimenkul kiralama sektöründe faaliyetlerini sürdürüyor. İstanbul'un ardından uluslararası sermayeli şirketlerin en fazla bulunduğu şehir olan Antalya'da ise en yüksek payı yüzde 23 pay ile gayrimenkul kiralama ve iş faaliyetleri aldı.

        3 bin 686 uluslararası sermayeli şirketin bulunduğu Antalya'da, 869 yabancı sermayeli şirket gayrimenkul kiralama sektöründe faaliyet gösteriyor. Bu sektörü 660 şirket ile inşaat sektörü takip ediyor.

        ANKARA'DA TİCARETE ATILDILAR

        Uluslararası sermayeli şirketlerin rağbet gösterdiği üçüncü şehir olan Ankara'da, yabancı sermayeli şirketlerin 596'sı perakende ve toptan ticaret sektöründe faaliyet gösterirken, 339'u gayrimenkul kiralama faaliyetinde bulunuyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ