Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Sosyal Güvenlik Türkiye İş Kurumu (İşkur), 1 milyon kişiye iş bulacak - İş-Yaşam Haberleri

        Türkiye İş Kurumu (İşkur), 1 milyon kişiye iş bulacak. İşkur Genel Müdürü Nusret Yazıcı, kuruma kayıtlı işsiz sayısının 2.3 milyona ulaştığını belirterek, bu yıl 1 milyon kişiyi işe yerleştirme hedefinde olduklarını söyledi.

        Türkiye İşgücü Piyasası Analizi ile ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Yazıcı, 66 ilde tam sayım, 15 ilde ise örneklem yoluyla 10 ve daha fazla kişinin çalıştığı 53,000 işyeri ile yapılan anketin sonuçlarını değerlendirdi. Yazıcı, karşılaştıkları en önemli problemin mesleksizlik olduğunu

        belirterek, düşük ücret ve çalışma ortamı gibi nedenlerle iş arayanların sorun yaşadığını kaydetti.

        YURTDIŞINA DA İŞÇİ GİDİYOR

        Yazıcı, mesleksizliğin kadınlar için daha büyük engel olduğunu söyleyerek, "Dezavantajlı gruplara yönelik çalışmalar devam ediyor. Kadınların mesleki eğitimine daha fazla önem verileceğini söyleyebilirim. 2014 yılını yoğun olarak kadınlara, 2015 yılını da yoğun olarak engellilere ayıracağız" diye konuştu.

        Yazıcı yurtdışındaki açık işlere de gitmek isteyenleri yerleştirdiklerini ifade ederek, ilk sıradaki Irak'ı, Rusya ve Suudi Arabistan'ın takip ettiğini söyledi. İşsizlik sigortası fonunun portföyünde "bir miktar" döviz bulunduğunu kaydeden Yazıcı, "Hazine'nin döviz borçlanmasına yönelik alınmış dövizler bunlar. Zaman zaman fırsat oldukça, iyi rakam bulduğumuz zaman satıyoruz bunları. Döviz almayı düşünmüyoruz" dedi.

        TÜİK verilerine göre, işsizlik oranı mevsimsel faktörler ve iç talepteki zayıf toparlanmanın etkisiyle Kasım, Aralık 2012, Ocak 2013 aylarını kapsayan Aralık 2012 döneminde bir önceki yılın aynı dönemine

        göre 0.3 puanlık artışla yüzde 10.1 oldu. Orta Vadeli Program'da işsizlik oranı bu yıl yüzde 8.9, 2014'te

        yüzde 8.8 ve 2015'te yüzde 8.7 olarak hedefleniyor.

        REUTERS

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ