Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Toplu taşıma 'cepten ödeme' dönemi - İş-Yaşam Haberleri

        Hasan ATMACA /AHT

        Turkcell, BELSAN ve ASİS'in Şanlıurfa Belediyesi desteğiyle gerçekleştirdikleri işbirliği kapsamında toplu ulaşımda kullanılan Urfakart, Turkcell Cüzdan platformuna entegre edildi. Uygulama çerçevesinde "Akıllı Kart'larını Turkcell Cüzdan'a ekleyen Turkcell'liler, kartlarına cepten dolum yapıp, NFC özellikli telefonlarıyla toplu taşımadan yararlanabiliyor.

        Turkcell Cüzdan ve Urfakart entegrasyonuyla ulaşımda cepten ödeme uygulaması Şanlıurfa'da da hayata geçirildi. Yeni uygulama bugün Şanlıurfa Hilton Garden Inn Otel'de düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. Basın Toplantısına Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç,Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, BELSAN Genel Müdürü Cengiz Konur, Şanlıurfa İl Genel Başkanı Mustafa Yavuz, Belediye Başkan Yardımcısı Emin İzol katıldı.

        ULAŞIMDA YENİ SAYFA

        Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, toplantıda yaptığı konuşmada, Turkcell olarak, dünyayı yeniden şekillendiren ve ulaşımdan finansa, eğitimden sağlığa hemen her sektörde iş yapış şekillerini değiştiren mobil iletişim teknolojilerinde öncü rol oynadıklarını belirtti. Ekim 2012'de dünyanın en gelişmiş mobil cüzdan çözümü olarak hayata geçirdikleri Turkcell Cüzdan'ın 1,2 milyon kişi tarafından kullanıldığına dikkat çeken Ciliv, "Çok sayıda ilke imza attığımız Turkcell Cüzdan ile bugün yeni bir sayfa daha açmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Urfakart'ı da bu platformumuza dahil ederek Şanlıurfa'daki Turkcell'lilere büyük kolaylıklar getirmeyi amaçladık. Böylece Türkiye'de ulaşımda cepten temassız ödeme dönemini başlatıyoruz. Geliştirdiğimiz teknolojik çözümlerle insanlarımızın hayatını kolaylaştırmaya devam edeceğiz" dedi.

        "TOPLU TAŞIMACILIKTA KALİTE ÖRNEK ALINACAK BİR SEVİYEYE ÇIKTI"

        Toplu ulaşımda cep telefonuyla ödeme hizmetini ilk kez Şanlıurfa'da hayata geçirmekten dolayı büyük memnuniyet ve gurur duyduklarını vurgulayan BELSAN Genel Müdürü Cengiz Konur da, "Turkcell - Belsan işbirliğiyle gerçekleşen bu yüksek teknoloji ürünü projeyle birlikte toplu ulaşım hizmet kalitesini küresel ölçekte örnek alınacak seviyelere taşıdığımızı gururla ifade etmek istiyorum. İlk kez Şanlıurfa'da uygulanacak bu projeyle biniş süreleri kısalacak, kart taşıma ve dolum merkezlerinde bekleme sona erecektir" diye konuştu.

        SİSTEM NASIL İŞLİYOR?

        - Urfakart'ı cepten kullanabilmek için öncelikle Urfakart'ı cep telefonuna tanımlamak gerekiyor.

        - Akıllı telefon sahipleri App Store (iOS) ya da T-market.com (Android) üzerinden Turkcell Cüzdan uygulamasını indirerek Urfakart'ı ekleyebiliyor.

        - Urfakart'ını Turkcell Cüzdan'a ekleyenler Turkcell Cüzdan'daki banka kartı ya da kredi kartını kullanarak Urfakart'larına dolum yapabiliyor. Dileyenler Turkcell Cüzdan kullanarak başkalarının Urfakart'ına da yükleme yapabiliyor.

        - Banka ya da kredi kartı kullanmak istemeyenler Turkcell Mobil Ödeme kullanarak kartlarına dolum yapabiliyor. Yapılan ödeme faturalarına yansıyor ya da bakiyelerinden düşüyor.

        - Telefonu NFC özellikli olanlar Turkcell Cüzdan'a ekleyecekleri temassız Urfakart'ları sayesinde otobüslerde cepten ödeme yapma kolaylığını da yaşayabiliyor.

        - Turkcell Cüzdan uygulaması üzerinden Urfakart'taki güncel bakiye bilgilerini sorgulamak da mümkün

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ