Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam mehmet şimşek 300 yabancı yatırımcı ile 17 aralık operasyonu ile ilgili telekonferans yaptı - İş-Yaşam Haberleri

        Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yolsuzluk ve rüşvet iddiaları üzerine başlatılan 17 Aralık operasyonu ile ilgili 300 yabancı yatırımcı ile telekonferans yaptı.

        Geçen hafta perşembe günü ABD, Avrupa ve Asya'dan 300 yatırımcı ile görüştüklerini belirten Şimşek, "Kendilerine son gelişmeleri bizim perspektifimizden sundum. Daha önemlisi Türkiye'de siyasi istikrarın devam edeceğini, makro ekonomik kazanımların, sağlıklı ekonomik politikaların devam edeceğini, bu anlamda Türkiye'ye ilişkin kaygılarının abartılmaması gerektiğini paylaştık" dedi.

        Şimşek, yabancı yatırımcılarda geçen hafta perşembe günü görüştüğüne dikkat çekerek, "Yatırımcılarla diyalog içindeyiz. Her şeye rağmen Türkiye'ye güven devam ediyor. Çünkü faizlerde bir miktar yükselme varsa da reel faizler oldukça düşük seviyededir. Bu aslında bir anlamda Türkiye'ye olan güveni gösteriyor. Yine de işin bütçe ayağını güçlü tutmaya devam ediyoruz. Mali disiplin ayağı çok önemli. Önümüzdeki ayda iyi sonuç elde edeceğiz. Seçim yılında dahi mali disiplin korunacak"dedi.

        'KAYGIYA GEREK YOK'

        Şimşek, bütçede kaygıya gerek olmadığını, performans ve uygulamaları ile bunu ortaya koyduklarını da ifade ederek, "Türkiye'nin makro ekonomik temelleri sağlamdır. Kamu maliyesinde de oldukça güçlüyüz. Bankacılık sektörü ve hane halkı bilançosu sağlıklıdır. Tüketici kredilerinin çoğu sabit. Hareketlilik tüketicinin bilançosuna çok da yansımıyor. Onları bu tür şoklara karşı korunaklı hale getirdik. Özel sektörün borcuna ilişkin kaygılar var ama özel sektörün de varlıkları var. Türkiye'nin ekonomi temelleri sağlamdır" diye konuştu.

        'GÜNLÜK HAREKETLER İÇİN YORUM YAPMAYI DOĞRU BULMUYORUM'

        Ekonomideki günlük hareketlere karşı yorum yapmayı da doğru bulmadığını da ifade eden Bakan Şimşek, "Bu ülkenin makro temelleri sağlamdır. Kısa vadeli iniş ve çıkışları abartmamak lazım. Siyasi istikrara yönelik faaliyetlerden ötürü piyasada bir dalgalanma da söz konusu. Eminim taşlar yerine oturacak. Zaman zaman ortalık toz-duman görülebilir. Milletimizin desteğiyle siyasi istikrar korunacak. Mikro ekonomik alanda yapacağımız reform ve politikalarla diğer kaygıları da telafi edeceğiz" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ