Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Esnaf Odaları Birliği (BESOB)'un Küçük Sanayi'deki binasında esnafa seslenen Arınç, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu - İş-Yaşam Haberleri

        Esnaf Odaları Birliği (BESOB)'un Küçük Sanayi'deki binasında esnafa seslenen Arınç, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

        BESOB Başkanı Arif Tak'ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Arınç, davetlilere mesir macunu dağıtılmasına atıfta bulunarak, kahvaltıdan sonra iyi gideceğini söyledi. Televizyon dizilerinin önemine de dikkat çekip TRT'deki "Seksenler" dizisinden bahsederek, "Bu dizi bütün dizileri solladı, şimdi tek başına reyting rekorları kırıyor. Neden biliyor musunuz? Pastaneci Sami Efendi'de millet kendini buluyor." dedi. Kendisini de o dizideki darbeleri yaşıyor gibi hissettiğini belirten Arınç, o kötü günleri yaşamamak için istikrara dikkat etmek gerektiğini vurguladı.

        Marketler kanunu meselesine de değinen Başbakan Yardımcısı Arınç, şöyle konuştu: "Bu bizim adeta bir boyun borcu olarak takip etiğimiz bir konudur. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Perakendecilik Yasası'nın içine güzel hükümler koydu. Özel olarak milletvekillerimizin verdiği teklifler de var. Gündemdedir, görüşülmeyi bekliyor. Çok geciktiğini biliyorum ama her gün sıraya maalesef başka şeyler giriyor, güncel konular giriyor. Biz bunun her an takipçisiyiz, inşallah artık buna büyük marketler yasası demeyeceğiz adına. Perakendecilik sektöründeki gelişmeleri içeren bir kanun tasarımız var. Bunu Allah kısmet ederse hükümetin ilk toplantısında, 'Artık vakit çok geçiyor, esnafımıza bizi mahcup etmeyin, bunu bir an evvel komisyonda görüşelim.' diyeceğim. Size de inşallah bir Bakanlar Kurulu'ndan sonra bunun müjdesini vereceğim."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ