Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Spor Ekonomisi Brezilya’da düzenlenecek Dünya Kupası, 64 milyar dolarlık ekonomik büyüklük yaratacak - İş-Yaşam Haberleri

        Brezilya’da düzenlenecek Dünya Kupası, 64 milyar dolarlık ekonomik büyüklük yaratacak. 3.6 milyon kişi istihdam edilecek. Ülkeye 2 milyon turist gelecek.

        Futbol tutkunlarının merakla beklediği Brezilya’da düzenlenecek 2014 FIFA Dünya Kupası için geri sayım başladı. 12 Haziran ile 13 Temmuz tarihleri arasında Brezilya’da organize edilecek 20’inci Dünya Kupası organizasyonunda 32 ülke, şampiyon olabilmek için kıyasıya mücadele edecek. Vatan'ın haberine göre,Dünya Kupası sadece atılan goller, kırmızı kartlar, penaltılar ve şampiyonla anılmayacak, futbol Brezilya ekonomisine de önemli katkı sağlayacak.

        Denetim ve danışmanlık firması Ernst&Young’ın raporuna göre, futbol şampiyonası dünyanın altıncı büyük ekonomisi Brezilya’da domino etkisi yaparak turizmden inşaata, hizmetten ulaştırmaya kadar birçok sektörü canlandıracak. Rapora göre, Dünya Kupası 2010-2014 yılları arasında 64 milyar dolarlık bir ekonomi yaratmış olacak.

        İŞTE DÜNYA KUPASININ BREZİLYA'YA KATKILARI...

        - Turnuvanın Brezilya’nın GSYH’sine 2010-2014 döneminde yüzde 2.17’lik katkı sağlayacağı belirtliyor. Bu da 29 milyar dolar anlamına geliyor.

        - Yılda 5.5 milyon civarında turist çeken Brezilya’da futbol şöleniyle bu sayı 7.7 milyona çıkacak. Dünya Kupası bitse bile turizmdeki olumlu etkisi sürecek. 2018’de Latin Amerika ülkesine gelenlerin sayısı 8.95 milyona ulaşacak. 8.73 milyar dolarlık turizm geliri de 4 yıl sonra 10.65 milyar dolara yükselecek.

        - 12 şehirde gerçekleşecek Dünya Kupası’nı izleyecek taraftarlar, konaklama, yeme-içme, eğlence, ulaştırma, enerji, inşaat gibi alanlarda 27 milyar dolar harcayacak.

        - Ernst&Young’a göre, Dünya Kupası sayesinde 2010-2014 döneminde her yıl 3.6 milyon kişi istihdam edilecek.

        - Ekonominin hareketlenmesi, vergi gelirlerinin artmasını sağlayacak. Dünya Kupası’yla 8.2 milyar dolar, devletin kasasına girecek.

        İNŞAATA DOPİNG!

        Dünya Kupası, inşaat, hizmet, perakende, telekomünikasyon, finans, yiyecek-içecek ve güvenlik söktörlerini doğrudan etkiliyor.

        SOKAĞIN ATEŞİ SÖNMEDİ!

        Brezilya her ne kadar futbol ülkesi olarak bilinse de halk hükümetin Dünya Kupası için yaptığı harcamalardan memnun değil. Geçen yıl Haziran ayında Dünya Kupası için harcanan yüklü miktarda paraları, yolsuzluğu ve yetersiz kamu hizmetlerini protesto için sokaklara dökülenlerin sayısı 1 milyonu geçmişti. Dünya Kupası için 1 aydan kısa süre kalmasına rağmen tansiyon hala düşmedi. Dün de Rio sokaklarında binlerce kişi hükümeti protesto etti ve polisle çatıştı.

        12 Haziran’da açılacak turnuva öncesi gösterilerin artacağı belirtiliyor.

        Brezilya’daki Dünya Kupası’nda tüm gözler Arjantli Messi ve Portekizli Ronaldo’da olacak. İki süper yıldız takımlarını finale taşıyabilmek için yeşil sahada ter dökecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ