Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Ekonomi Bakanı Zeybekci, Türkiye'nin dünyanın en büyük 15. ekonomisi olduğunu belirtti - İş-Yaşam Haberleri

        Ekonomi Bakanı Zeybekci, Türkiye'nin dünyanın en büyük 15. ekonomisi olduğunu belirterek, "Dünya Bankası Türkiye’yi satın alma paritesinde dünyada 15’inci ülke olarak açıkladı." dedi. Türkiye'nin gündeminin çok hızlı değiştiğini, Türkiye’nin 1 günde yaşadığı gündemi Kuzey Avrupa’daki ülkenin bir yılda yaşamadığını savunan Zeybekci, bu hızlı gündeme ayak uydurmak zorunda olduklarını belirtti. Türkiye'nin 2023 hedefi doğrultusunda emin adımlarla ilerlediğini kaydeden Bakan Zeybekci, "Dünyanın en büyük 10 ekonomisine girme ve Avrupa’da 3’üncü olma hedefiniz varsa, gündemler çok hızlı değişir. Dünya Bankası Türkiye’yi satın alma paritesinde 1,4 trilyonluk geliriyle dünyada 15’inci ülke olarak açıkladı. Başka bir deyişle Türkiye dünyanın şu an en büyük 15’inci ekonomisi" diyerek Türkiye ekonomisinin her geçen gün güçlendiğini belirtti.

        'TIPIŞ TIPIŞ KREDİ NOTUMUZU YUKARIYA ÇEKECEKLER'

        "İstesek de kriz çıkmaz" ifadesini kullanan Bakan Zeybekci, şöyle konuştu: "Kredi veren kuruluşlar, Türkiye’nin büyüme ile ilgili beklentilerini aşağı yönde gösteriyor. Ekonomi Bakanı olarak şunu söylüyorum; Türkiye’nin büyüme hızı bir önceki döneme göre daha iyi. Önümüzdeki günlerde büyüme oranlarını açıklayacağız. Ben şunu ifade edeyim 2013 yılının son çeyreğindeki büyüme hızından daha yüksek bir büyüme hızına ulaştık. Türkiye şu anda dış ticaret açığını yüzde 30’ oranında azaldı. İhracat artışı yüzde 10 oldu ve ithalatımız da durağan seviyeye geldi. Dış ticaret açığının daralması sebebiyle, bu sene sonunda cari açık beklentimizin daha altında bir rakama ulaşacağız. Kredi derecelendirme kuruluşları temmuz ve ağustos itibariyle tıpış tıpış kredi notumuzu yukarıya çekecekler. Yüzde 10 ihracat demek ekonomide büyüme ve yüzde 10 istihdam iyileşmesi demek. İstihdamın yüzde 10 iyileşmesi refah seviyesinin artması ve ticaretin gelişmesi demektir. Türkiye, 2014’te ekonomiyi ve faizi milletin beklentileri seviyesine çekecektir. Durmak yok, yatırıma, üretime, istihdama ve kalkınmaya devam edeceğiz"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ