Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Gelişmekte olan ülke para birimlerinde kayıplar hızlandı. - İş-Yaşam Haberleri

        Son günlerde sakin bir seyir izleyen dolar yeniden hareketlenmeye başladı.

        Euro/dolar paritesinde yaşanan düşüşün etkisiyle dolar içeride de yönünü yukarı çevirdi. Bugün yüzde 1’e yakın değer kazanan dolar 2.1750 TL sınırını aştı.

        Türkiye gibi diğer gelişmekte olan para birimlerinin de dolar karşısında değer kaybettiği görülüyor.

        Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) yeni önlemler alabileceğine dair azalan beklentilerin ardından, Avrupa ülkelerinin Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulamaya başlayabileceği yönündeki açıklamaların global piyasalarda bozulmaya neden olduğu söyleniyor.

        DOLARDAKİ SON DURUMU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

        Euro Bölgesi’nde açıklanan Üretici Fiyatları Endeksi (ÜFE) verilerinin ardından dolar, euro karşısında yükselişini hızlandırdı. Son 1 yılın en düşük seviyesine inen parite açısından 1.3115 – 1.3100 bant aralığının önemli olduğuna dikkat çeken uzmanlar, bu aralığın aşağı yönlü kırılması halinde 1,3050 seviyesinin görülebileceğini düşünüyor.

        ABD'de açıklanan ISM imalat endeksinin Ağustos'ta 59 ile beklentilerin üzerinde gelmesi dolara olan talebi destekledi. Ekonomistler, Temmuz'da 57.1 değerini alan endeksin Ağustos'ta 56.8 olarak açıklanmasını bekliyorlardı. Endeksin 50'nin altında bir değer alması sektörde daralmaya, üzerinde bir değer alması ise büyümeye işaret ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ