Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Mağazada pırlanta günü - Makro Ekonomi Haberleri

        Ariş, krizi fırsata çevirmek için Nuruosmaniye’deki merkezindeki kadınlara her cumartesi ‘pırlanta günü’ düzenlemeye başladı. Kahve, çay, pasta eşliğinde ağırlanan kadınlar, 250-2 bin YTL arasında değişen 300 çeşit ürünü yüzde 50 indirimli alıyor. Aylin Löle'nin Akşam gazetesindeki haberine göregün için Bursa, İzmit ve Kayseri’den bile gelen var!

        Altın, dolar ve eurodan sonra şimdi de ‘pırlanta günleri’ başladı. Ariş, krizi fırsata çevirmek için Nuruosmaniye’deki merkezindeki kadınlara özel pırlanta günleri düzenliyor. Bu hafta üçüncüsü düzenlenen pırlanta gününde, eşini, dostunu alan ev gezmesine gider gibi Ariş’e gidiyor ve burada çay ve kahvenin yanı sıra pasta ve böreklerle ağırlanıyor. Gün sırası kimde ise parayı toplayan en ucuzu 250 en pahalısı 2 bin YTL olan toplam 300 çeşit ürün arasından istediğini satın alıyor. Hem de etiket fiyatının yüzde 50 altında!

        PİYASA YÜZDE 25 DARALDI

        Şu ana kadar 50 kadını bu şekilde ağırladıklarını belirten Ariş Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Güzeliş, “Krizle birlikte piyasada yüzde 20-25’e varan bir daralma başladı. Krizi nasıl fırsata çeviririz derken bu fikir doğdu. Gelen hanımlar hem güzel vakit geçiriyor hem de istedikleri ürünü çok cazip bir fiyata alıyorlar. Üstelik bu fiyatlar manipüle edilmiş fiyat olmadığı için çok memnun kalıyorlar” dedi.

        AROMALI KAHVE İKRAMI

        Sadece cumartesi günleri yapılan bu uygulamanın 15 Aralık’a kadar devam edeceğini belirten Güzeliş, “Uzatmayı düşünmüyoruz. Ama Türkiye’nin çeşitli noktalarındaki bayilerimizden yoğun bir talep aldık. Burada yaptığımız uygulamanın bir benzerini şimdi de Kayseri’de başlatıyoruz” diye konuştu. Bu uygulamayı önce ‘premium’ müşterileri için başlattıklarını ardından herkese açtıklarını dile getiren Güzeliş, şöyle devam etti: “Bir saat aralığı belirlemedik. Böylece isteyen istediği saatlerde geliyor ve istediği kadar burada vakit geçiriyor. Onları çok özel aromalı kahveler ve kurabiyeler eşliğinde evlerindeymişçesine güzel ağırlıyoruz. İndirim miktarı da çok büyük olunca, talep de o kadar büyük oluyor. Hatta öyle ki İstanbul’un yakın çevresinden bile gelenler oldu. Bursa, İzmit, Gebze gibi. Bunları gördükçe çok doğru bir proje geliştirdiğimizi görüyoruz. Yaptığımız satışlar da bunun göstergesi...”

        GENÇLER DE GELİYOR

        Kerim Güzeliş, ‘pırlanta günü’ne gelenlerin yaş ortalamasının 25-55 arasında değiştiğini belirterek, “Herkes kendine göre bir ürün buluyor. Ama fantezi ürünlerin daha çok talep gördüğünü söyleyebilirim” şeklinde konuştu.

        MİSAFİR AĞIRLAMA DERGİ YOK

        Ariş’te pırlanta günlerine gelen kadınlar, “Evde olsa börek, çörek yapıp misafir ağırlamaktan yoruluyoruz. Ariş’te böyle bir dert yok. Üstüne

        yarı fiyatına pırlanta sahibi oluyoruz” diyor

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ